perjantai 28. helmikuuta 2014

Talvilomailua, osa 3: Talma Ski ja Werneri Park

Koska tänä vuonna on #kummatalvi, on pulkkamäki ollut mission impossible näillä meikäläisten leveysasteilla, kun ei lunta juuri ole näkynyt. Hiihtoloman takia piti ihan periaatesyistä kuitenkin päästä mäkeen. Santtu ja Mika lähti Talmaan laskettelemaan ja me Eemelin kanssa mukaan Werneri Parkiin pulkkailemaan.

Enpä muista ennen maksaneeni siitä, että pääsisin pulkkamäkeen, mutta kerta se on ensimmäinenkin. Ja ehdottomasti hintansa väärti! Iltalippu (klo 16.00-20.30) maksoi 6,- euroa, eli ei mikään paha hinta niissä puitteissa.


Ja sitä paitsi meillä oli ihan huiman hauskaa! Omia pulkkia tai kelkkojakaan ei tarvittu mukaan, kun kaiken sai talon puolesta. Valittavana oli pulkkia, rattikelkkoja, liukureita ja kumirenkaita. Kaikkia niitä kokeiltiin! Rengasmäki oli kyllä mun (ja muidenkin) suosikki. Werneri Parkissa oli hauska laskea jo senkin takia, kun puitteet oli niin turvalliset: ei tarvinut varoa puita tai kiviä ja turva-aidat piti laskut oikeilla reiteillä. Ihmisiäkään ei ollut paljoa, joten saatiin laskea aika rauhassa. Ja tietysti plussaa vielä siitä, että rinteen vieressä on wc, grillikota ja kahvila!

Kun vielä laskun jälkeen pääsi takaisin ylös hyppäämäällä liukuhihnan kyytiin, ei keksitty kerrassaan mitään valittamista! Mullakin kesti kunto, kun ei tarvinut vähän väliä hinata Eemeliä kelkkoineen tuollaista mäkeä ylös. Kaksi tuntia vierähti tosi nopeasti ja me oltais hyvin voitu vielä jatkaa mäen laskua, mutta suksimiehet väsähti sohjossa laskemiseen. Nekin tuli sitten meidän kanssa ottamaan pienen kisan rengasmäessä... Jos vaan ehdittäisiin, niin tekisi mieli mennä vielä kerran tänä talvenakin mäkeen.

Sunnuntaina on Järvenpäässä Hanki ja Sydän-tapahtuma, joten tämä viikonloppu taitaa vierähtää taas ihan kotikylässä. Rantapuistoon on sunnuntaita varten rahdattu tekolunta, jotta laskiaissunnuntain pulkkamäki toteutuisi, mutta aika pieneksi taitaa mäki jäädä. Joka tapauksessa iloinen yllätys Järvenpään kaupungilta, että lahjoittivat tapahtumalle lunta... (Joka kuulostaa kertakaikkisen koomiselta: lahjoittaa. lunta. helmikuussa.) :D

...Tuleepa taas mieleen pari edellistä talvea töissä, kun on maksettu maltaita siitä, että lunta on saatu kuljetettua pihoilta pois...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti