sunnuntai 14. lokakuuta 2018

Vaahtokarkki popcornit ja makumuisto matkalta

Nyt tuli tehtyä herkkua, joka sai lapsilla sukat pyörimään jaloissa. Vaahtokarkki-popparit hurmasi molemmat pojat ihan tyystin ja koko satsi katosi sellaista vahtia, että piti jo vähän toppuutella. Vielä tehdessä mietin, että mitenköhän niitä kannattaisi säilyttää kun ei kuitenkaan saada kaikkea kerralla syötyä. Ei tarvinut montaa hetkeä säilytysongelmia miettiä, kun kaikki katosi parempiin suihin. Kieltämättä autoin itsekin urakassa ihan kiitettävästi :D

 


Vaahtokarkki-popparit olisi selkeästi loistavaa tarjottavaa lastenkutsuille. Ajattelin kyllä, että nämä kävisi kivasti Halloweenin herkkupöytäänkin. Mukavia naposteltavia ne oli myös kotoisana leffailtana ja helppo toteuttaa lasten kanssa yhdessä.

1 pussi mikropopcornia
1 pussi pieniä vaahtokarkkeja
50 g margariinia
1 rkl siirappia

Tee ensin popcornit valmiiksi ja kaada kulhoon.

Sulata margariini kattilassa ja lisää siirappi. Lisää joukkoon vaahtokarkit ja sekoittele kunnes karkit sulaa. Kaada seos popcornien päälle ja sekoita. Nostele pieniin kertakäyttövuokiin. Valmista tuli!


Muutenkin meni vähän herkuttelun puolelle tuo lauantai. Mun päivän toinen sokerisynti oli limu. Silloin tällöin ostan itselleni salaa yhden tölkin Fanta Grapea, eli violettia viinirypäle limua. Ekan kerran maistoin sitä muutama vuosi sitten Miamissa ja ihastuin pehmeän karkkiseen makuun. Viinirypäle Fantan maku vie mut edelleen sinne: lämpimän auringon alle, missä lempeä meren kohina ja kiihkeä kaupungin syke ovat molemmat yhtä vahvasti läsnä. Salatölkkini juon ehdottomasti yksin ja annan matkamuistojen viedä mennessään :) On pelkästään hyvä, että ainakaan meidän lähikaupassa tölkkejä ei ole normaalissa juomahyllyssä näkösällä, vaan pitää mennä erikseen Amerikan herkkujen osastolle sitä hakemaan. En halua arkipäiväistää tätä makua itselleni, vaan säilyttää sen juttuna, joka palauttaa aina tiettyyn paikkaan, hetkeen ja tunteeseen.

Tää on muuten aika jännä, että joku tuoksu tai maku tekee niin. Joskus jopa joku väri saattaa palauttaa mieleen muiston jostain paikasta tai tilanteesta. Onko muilla sama juttu? Onko sulla joku maku tai muu juttu, joka palauttaa sut johonkin paikkaan tai aikaan? Olis kiva kuulla, koska yleensä näissä on niin ihania hetkiä taustalla :)

4 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä ja arvaas mitä, haluan ihan itselleni tehdä näitä, NAM. <3

    Kivaa uutta viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varo vaan kun teet: kun syömisen aloittaa, sitä on vaikea lopettaa :D
      Kiitos ja kivaa viikkoa sullekin Tiia <3

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos Mamma😊 Lapsille niitä oli tarkoitus tehdä, mutta en voinut itsekään vastustaa.

      Poista