sunnuntai 30. syyskuuta 2018

Syksyinen sokeriaddiktio kuitataan mutakakulla


 





Mä olen koko viikon himoinnut kaikkea makeaa. Tää ei ole ensimmäinen syksy kun mulle käy näin. Luulen sen johtuvan viilenevästä säästä ja hiljalleen päivältä alaa valtaavasta pimeydestä. Syytän hormoneja ja muita kemiallisia aineita, jotka kehossa jyllää ja vaikuttaa aivoihin saaden himoitsemaan kaikkea millä saisi kasvatettua rasvakerroksen ympärilleen talven varalle. En vaan ole vieläkään oppinut, että miten tämän syksyisin toistuvan sokerihimon saisi aisoihin. Enimmäkseen olen antautunut himoni valtaan ja yrittänyt tasapainottaa tilannetta Lady Linella tanssien.

Iltaisin olen penkonut keittiön kaappeja unohtuneiden keksien toivossa ja kaivellut lasten kätköistä pussin pohjalle jääneitä tahmeita karkkiklönttejä. Yhtenä päivänä söin junamatkalla niin paljon lakua, että tuli huono olo. Toisena päivänä lähdin lounaalle kahvilaan ihan vaan saadakseni mehevän korvapuustin, mutta nähtyäni kahvilan salaattipöydissä manchegojuustoa ja hilloa, päädyin sittenkin suolaiseen lounaaseen. Siis oikeasti: lounaaksi juustoa, hilloa ja lihapiirakan paloja...

Lauantaina sitten päätin tyydyttää makeanhimon kertaiskulla. Kauppareissulla hankin kaappiin ison pussin irtokarkkeja ja ainekset mutakakkuun. Eemelin kanssa vietettiin leffailta Avengersin parissa, mutta sitä ennen sain pojan houkuteltua leipomishommiin. Mutakakku on yksi Eemelin lemppareista, eikä kovin paljon maanitella tarvinutkaan. Tämä ei ole ehkä mutakakuista parhain, mutta helppo se on ja onnistui 10-vuotiaalta näppärästi pienellä avustuksella. Jos oikein tuhtia mutakakkua haluaa, kannattaa käyttää ehtaa suklaata, mutta tähän laitettiin kaakaojauhoja. Ja hyvää tuli!

150 g margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1,5 dl vehnäjauhoja 
0,75 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria 
1 tl leivinjauhetta

Sulata rasva ja sekoita se sokerin kanssa. Lisää munat ja sekoita hyvin. Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperoituun irtopohjavuokaan ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Kakku jää keskeltä pehmeän taikinaiseksi.

Kyllä tällä hetkeksi makean himon kuittasi ja irtokarkeistakin jäi puolet syömättä. Onpahan sitten omat karkit jemmassa, kun himo taas yllättää - todennäköisesti nopeammin kuin edes odottaa :)

6 kommenttia:

  1. Kuulostaa tutulta ja joka maanantai mä päätän että nyt alkaa sokeriton elämä, joka kuitenkin loppuu jo iltaan menenssä :) Mutakakku on ihanaa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa tutulta :) Mä olen kyllä liian nautinnonhaluinen pystyäkseni luopumaan sokerista kokonaan. Kunhan nyt jonkun kohtuuden tähän saisi :D

      Poista
  2. Voi miten tuo kuullostaa niin tutulta. Olen yrittänyt jättää herkut viikonloppuun (lue karkit) ja onnistunutkin nyt vähän aikaa. Muutama pala porkkanapiirakkaa kyllä upposi viikolla. On se vaan ihme mikä voima tuolla sokerilla vaan on. Olisiko tämä kotiin käpertyminen näin pimeän tullen osa syynä.Olen yrittänyt neuloa iltaisin, että saan käsille jotain tekemistä niin ei tule syötyä niin. ;)

    Herkullisen näköinen on kyllä tuo mutakakku! :)

    Mahtavaa lokakuun aloitusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kyllä huomaan sokerihimon selvästi yltyvän iltojen pimetessä. Ja varmaan jo sekin vaikuttaa, että tulee tosiaan oltua enemmän kotona ja sisällä.

      Voi että, porkkanapiirakka kuulostaa kyllä niin hyvältä, että kelpais kyllä mullekin :D
      Upeaa lokakuuta sinnekin Sari <3

      Poista
  3. Mm Mm...ihana mutakakku!
    Kyllä maistuisi. En olekaan mutakakkua koskaan itse tehnyt, joten pitänee kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutakakku on kyllä varma klassikko, joka auttaa herkkuhampaan kolotukseen. Ja lisäksi se on helppo tehdä, kun ei tarvi kuin vatkata ainekset sekaisin ja paistaa. Kokeilehan ihmeessä :)

      Poista