sunnuntai 16. syyskuuta 2018

Proteiinipuurosta potkua päivään







Minä olen niitä ihmisiä, jotka ei selviä kaurapuurolla mistään ilman, että vatsa alkaa ulvoa nälästä jo tunnin päästä syömisestä. Kiinnostuinkin heti, kun kuulin pitkään nälän poissa pitävästä proteiinipuurosta, johon lisätään kananmuna. Niin juuri: kananmunaa kaurapuuroon! Pitihän sitä kokeilla, vaikka vähän epäilyttävältä kuulostikin. Epäilykset kuitenkin hälveni kertakokeilulla! Puuro on hyvää ja se tosiaankin pitää nälän loitolla.

Arkiaamuisin mulla on tapana nukkua aina hetki liian pitkään, joten en edes kuvittele että ennen töihin lähtöä ehtisin hellan ääreen seisoskelemaan, mutta mun viikonloppuaamuihin tämä puuro sopii mainiosti. Tänäänkin sen voimin jaksoi hyvin vaeltaa muutaman tunnin metsälenkin, eikä kotiin palatessa edes ollut vielä kiljuva nälkä. Hyvin maltoin vielä kokata saaliistani maistuvan sienirisoton. Oikeasti lähdin kyllä aamulla poimimaan puolukoita viime viikon apajilta, mutta pettymykseksi ei jäljellä ollut enää marjan marjaa. Onneksi kuitenkin sentään sieniä löytyi ja samalla tuli kuitattua ulkoilut, liikunnat ja metsäkylvyt. Metsässä akut latautuu ja pienet pettymyksetkin unohtuu pian. Nyt onkin sitten aika kääntää fillarin nokka kohti Zumba-salia. Liekö sen proteiinipuuron ansiota, että virtaa riittää :)


Proteiinipuuro (yhdelle)

1 dl kaurahiutaleita
2 dl vettä
ripaus suolaa
1 kananmuna

maapähkinävoita
omenahilloa
mustikoita
chiansiemeniä

Kiehauta vesi kattilassa ja lisää kaurahiutaleet ja suola. Hauduta kypsäksi ohjeen mukaan. Laita levy mahdollisimman pienelle ja lisää kananmuna. Sekoittele kunnes muna kypsyy puuron seassa. Kaada puuro kulhoon ja kaada päälle omenahillo ja maapähkinävoi ja ripottele lopuksi mustikat ja chiansiemenet.

2 kommenttia:

  1. Wautsi! Kuullostaa hyvältä! Kiitti vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä :) Itse tykkäsin, niin täytyy laittaa idea jakoon muillekin.

      Poista