torstai 23. kesäkuuta 2016

Mintun makuinen juustokakku


Juhannusta vietetään ystävän mökillä. Hän sanoi istuneensa meidän ruokapöydässä niin usein, että kielsi ottamasta ruokaa mukaan; talo kuulemma tarjoaa! Ja lisäksi mulla kävi niin hyvä tuuri, että miehet lupasi hoitaa grillailut naisten saunavuoron aikana. Taidan siis päästä saunasta valmiiseen pöytään! Tyhjin käsin en kuitenkaan pystynyt tulemaan; ilmoitin ainakin leipovani jotain, jos ruokaa ei saa tuoda.

Eilen sitten tein valmiiksi juustokakun ja testasin samalla Valion minttusuklaan makuista rahkaa. Tänään piti vielä ennen lähtöä tehdä kakkuun minttukrokanttisuklaasta kuorrutus, mutta yllättäen yön aikana suklaalevy oli huvennut kaapista ja jäljellä oli enää pari palaa. Pääsi pari rumaa sanaa! Minttukrokantti suklaata oli sentään pari riviä jäljellä ja lisäsin sitten loput tummaa suklaata. Hoitui se kuorrute niinkin, vaikka lopputulos ei ollut ihan suunnitelman mukainen.


Pohja:
14 kpl Digestive-keksejä
100 g margariinia

Täyte:
6 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
200 g vanilja tuorejuustoa
200 g minttusuklaa rahkaa
100 g Maraboun minttukrokanttisuklaata
Pari tippaa vihreää elintarvikeväriä
vettä

Kuorrutus:
100 g minttukrokantti suklaata
1 dl kermaa
15 g margariinia

Laita irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi. Sulata margariini ja murskaa sillä välin keksit hienoksi muruksi. Sekoita sulanut margariini keksimurskan joukkoon ja taputtele seos vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Laita liivatelevyt likoamaan kylmään veteen ja pilko suklaa pieniksi paloiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon tuorejuusto ja rahka. Lisää pari tippaa elintarvikeväriä. Lisää lopuksi suklaamuruset ja sekoita.

Kiehauta pieni tilkka vettä. Purista liivatelevyistä ylimääräinen vesi pois ja liuota levyt kuumaan vesitilkkaan. Kaada liuos ohuena nauhana täytemassaan ja sekoita hyvin. Kaada täyte kakkupohjan päälle ja laita jääkaappiin yön yli tai vähintään 4 tuntia.

Kuorruta kakku seuraavana päivänä. Sulata kattilassa margariini ja suklaa ja sekoita kerma joukkoon. Jäähdytä hetki ja levitä kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti