tiistai 14. elokuuta 2018

Taiteiden yö ja Mars vs. Venus-stand up show

Viime viikonloppu olikin aika kulttuuripitoinen, kun Tuusulanjärven ympäristössä oli tarjolla erilaisia tapahtumia. Vai voiko stand uppia sanoa kulttuuriksi? No tietysti voi!

Perjantaina Tuusulan taiteiden yö levittäytyi Hyrylästä Rantatielle saakka erilaisten tapahtumapisteiden myötä. Meillä lapset ei halunneet mukaan ja niinpä oltiin paikalla vain muutama tunti, mutta siinäkin ajassakin ehdittiin mukavasti. Käytiin useammassa paikassa ja sääkin ehti vaihtua auringonpaisteesta vesisateeksi ja takaisin. Alkoi jo tuntua siltä perinteiseltä Suomen kesältä! Ehdittiin siemailla skumppaa, katsoa lyhytelokuvia, käydä kirkossa, nauttia muurinpohjalettuja ja tutustua työläiskotimuseoon.

Koko kesän suunnitelmissa ollut visiitti johonkin lähialueen kesäteattereistakin päästiin toteuttamaan lauantaina, ainakin melkein. Jotenkin kummasti se kesä mennä hurahti niin, että yht'äkkiä havahduttiin elokuuhun ja lähestyviin viimeisiin näytöksiin. Tehtiin sitten kompromissi-ratkaisu ja mentiinkin katsomaan stand uppia, mutta Järvenpääläiseen kesäteatteriin Vanhankylän kartanolla. Jääkööt ne perinteisemmät teatteriesitykset sitten seuraavalle kesälle.

Kyseessä oli Risto Suokkaan ja Johanna Tohnin kesäkiertueella oleva Mars vs. Venus, joka pureutuu siekailematta niihin kuuluisiin naisten ja miesten välisiin eroihin. Esitys oli ratkiriemukasta seurattavaa, eikä vähiten siksi, että Riku ja Johanna ovat tosielämässä pariskunta. Räiskyvän komiikan lisäksi esitys tarjosi kurkistuksen pariskunnan kotielämään ja sellainenkos jaksaa viihdyttää. Ja vaikka stand upin tyyliin yleensä kuuluu pieni nokittelu, tässä tapauksessa se tehtiin kaikella lämmöllä ja rakkaudella. Ja kyllähän lopputulema oli se, että väkisinkin joutui nauramaan omalle itselleen, kun tutun kuuloisia tilanteita miehen silmin kuvailtiin :D

Kesäkiertueen päätyttyä show starttaa syyskuussa Tampereen työväen teatterin TTT-klubilla ja jos yhtään kiinnostaa, suosittelen kyllä katsomaan. Tarjolla on takuuvarmaa naurua ja ehkä pientä parisuhdeterapiaakin ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti