sunnuntai 26. elokuuta 2018

Pikkuisen parempi omena-kaurapaistos





Perjantaina töissä höperöidessä sain Oraakkelilta viikonlopulle kehotuksen varautua odottamattomaan. No minähän sitten jäin odottamaan, että tulisi joku kiva ylläri, mutta mitään supermahtavaa ei eteen tupsahtanut. Jotain todella odottamatonta kuitenkin tapahtui: pänttäsin ruotsia 16-vuotiaan kanssa! Sitä en kyllä osannut odottaa, mutta ei osannut kyseinen 16-vuotiaskaan :D Voisihan sitä viikonloppunsa muuhunkin käyttää, kuin opiskeluun vastahakoisen teinin kanssa. Melko haastavaa kyllä, kun teiniä ei kiinnosta koko aihe, eikä varsinkaan äidin kanssa. Loppujen lopuksi se ei ollutkaan niin kamalaa, kuin varmaan molemmat etukäteen pelkäsi. Teini tosin voi olla eri mieltä...

Tällaisesta ruotsi-äiti-opiskelu painajaisesta selviämiseen piti järjestää lapsiparalle jotain lohduketta. Makean mehukas ja pinnalta rapea kaura-omenapaistos on ihan mainio lohturuoka ja sitä paitsi klassikko jo syntyessään. Se maistuu vauvasta vaariin ja jo parikymmentä vuotta sitten eräs vanha tuttu totesi sen olevan hänelle ainoa versio kaurapuurosta, jota pystyy syömään. Mun mielestä paistos on kyllä kaukana kaurapuurosta, mutta mähän tykkäänkin molemmista!

Sen perinteisen version maustan ihan vaan kanelilla ja sokerilla, mutta lisää makua saa vaihtamalla sokerin fariinisokeriin. Tää on kyllä niin helppoa ja hyvää, että pitäisi tehdä useamminkin!

5-6 hapokasta omenaa
2 rkl sokeria
1 tl kanelia

100 g margariinia
3 dl kaurahiutaleita
1 dl fariinisokeria
1tl kanelia

Pilko omenat voideltuun uunivuokaan ja ripottele päälle sokeria ja kanelia. Sulata margariini ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja fariinisokeri. Lisää kaneli ja sekoita. Levitä seos omanapalojen päälle. Paista 225 asteessa n. 20 munuuttia kunnes pinta saa vähän väriä ja omenat pehmenee. Tarjoa vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

4 kommenttia:

  1. Tää on mun lemppari ollut jo pienestä tytöstä, harmi ettei muu perhe välitä. Itse saan hih kaiken toisaalta syödä.

    Ihanaa uutta viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tää on mun ja vanhemman pojan herkkua, mutta muut ei ole ihan yhtä innostuneita. Kelpaa kuitenkin kaikille!

      Poista
  2. Nam! Nostalginen omena-kaurapaistos! Se on niiin hyvää!

    VastaaPoista