keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Universal Studios, Orlando



Huikea huvipuistopäivä! Orlando tuntuu olevan yksi suuri huvipuistojen rykelmä. Useiden Disneyn teemapuistojen lisäksi kaupungista löytyy kaksi Universalin puistoa. Vertailun jälkeen valitsimme Universal Studiosin sillä perusteella, että siellä oli eniten meille kaikille sopivia laitteita. Kun matkassa on 15-v ja 8-v, ei mielenkiinnon kohteet aina osu ihan yksiin :) . Universal Studios oli kuitenkin onnistunut valinta.


Vaikka ihmisiä oli valtavasti, kaikki oli järjestetty niin loistavasti, ettei edes laitteisiin jonottaminen harmittanut. Tiedettiin jo etukäteen, että suosituimpiin laitteisiin voi olla jopa parin tunnin jono. Niin pitkään ei onneksi jouduttu missään odottamaan. Sitä paitsi jonottamisesta on  tehty osa elämystä: jono ei ole pelkkä jono, vaan se kulkee erilaisten huoneiden/tilojen läpi, jotka valmistelevat edessä olevaa huvitusta.



Ensimmäisenä mentiin Simpson Rideen, jossa ajeltiin vuoristoradassa Simpsoneiden perheen kanssa. Yhdistelmä vuoristorataa ja 3D-elokuvaa oli loistava! Koko perhe tykkäsi! Ja aamutuimaan jonokin oli selvitetty 20 minuutissa. Men in Blackiin mennessä ohitettiin jono ihan vahingossa: tavarat piti jättää säilöön lokeroon ja ihan huomaamattani kävelin lokerolta Express pass-jonoon. Kun siinä sitten kysyttiin lippua, luulin, että kyselevät sisäänpääsylippua ja sanoin jättäneeni kaikki lokeroon. Ystävällisesti meille todettiin, ettei se haittaa ja ohjattiin jonon ohi. Vasta silloin tajusin, että multa oli kysytty Express-lippua, joita ei siis oltu ostettu. Niillä pääsee jonon ohi, mutta maksavat 25,-/hlö/laite, joten oltiin päätetty selvitä ilman. Siinä vaiheessa ei enää alettu erehdystä oikaisemaan, vaan iloittiin onnekkaasta mokasta ja hyvästä palvelusta!



Toinen suosikki oli Harry Potter. Sitä ei oikein osaa edes sanoin kuvailla. Ihan kuin olisi astunut portista sisään ja päätynyt Tylypahkaan. Outoa ja taianomaista! Lisäksi ehdittiin testata Transformers, Muumion kosto, Minionit ja päivän päätteeksi huikea vuoristorata. Siinä kävin Santun kanssa kaksin, kun pelkäsin, että nuorimmainen luisuu turvakaarista läpi. Äänihän siinä sitten lähti, kun tuli kiljuttua ilosta ja kauhusta yhtä aikaa. Vastaavan kokoisessa vuoristoradassa en ole käynyt missään muualla!



Suomalaisiin huvipuistoihin tottuneesta käytyjen laitteiden määrä tuntuu vähältä, mutta kyllä tässä tapauksessa laatu korvaa määrän ja vielä paljon enemmän! Jonotusaika vie osansa, mutta myös "ajelut" kestää pitkään ja on aika huikeita.



Puistosta ylipäätään voisi sanoa, että kaikki toimii loistavasti: ruokapaikkoja on paljon (tosin kalliita), wc:itä on joka kulmalla ja palvelu on ylitsevuotavan ystävällistä. Väenpaljoudesta huolimatta muualla ei tarvinut jonottaa kuin niissä laitteissa. Kokemuksena päivä oli mahtava ja taas kerran koko perhe uuvahti samalla sekunnilla, kun saatiin päät kallistuttua tyynyyn.


2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Oli kyllä! Mä tykkään tosi paljon huvipuistolaitteista: mitä kovempi vauhti sen hauskempaa😜

      Poista