Mustikka-juustopiiras
Pohja:
Pohja:
200 g Digestive keksejä
75 g margariinia
Täyte:
2 dl vispikermaa
1 rasia (180 g) maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
Pinnalle:
n. 8 dl mustikoita
3/4 dl sokeria
1,5 rkl perunajauhoja
Tee ensimmäisenä pinnalle tuleva kiisseli. Kuumenna jäisiä marjoja kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes neste alkaa erottua. Lisää keskenään sekoitetut sokeri ja perunajauhot. Keitä sekoitellen, kunnes kiisseli sakenee ja pulpahtaa. Nosta kattila jäähtymään.
Hienonna keksit murskaksi. Sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele seos piirakkavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon sokeri ja tuorejuusto. Levitä seos keksipohjan päälle. Lusikoi viimeiseksi pinnalle paksu, jäähtynyt kiisseli. Levitä varovasti tasaiseksi kerrokseksi. Anna tekeytyä jääkaapissa tunnin verran ennen tarjoamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti