torstai 23. helmikuuta 2017

Disney's Hollywood Studios, Orlando



Viimeistä päivää viedään ennen Miamiin paluuta. Alunperin päätettiin Orlandon retkestä nimenomaan Disney Worldin takia, mutta lopulta vertailussa voiton vei Universal. Kun tiistaiaamu valkeni ilman tarkkaa suunnitelmaa, suunnaattiin  sitten kuitenkin kohti Disneyn teemapuistoja. Itse olisin halunnut Disney Worldiin, mutta enemmistö-äänillä 3-1 mentiinkin Disneyn  Hollywood Studiolle, joka on jonkinlainen behind the scenes-puisto. Varsinaisia huvipuistolaitteita ei juuri ole, mutta leffoihin ja sarjoihin perustuvia esityksiä ym sitten löytyy. Kun perheessä on 3 Star Wars fania, oli pakko niellä pettymyksensä ja nauttia toisten riemusta. (En kuulemma onnistunut kovin hyvin, vaikka kauheasti yritin!) Itselleni Star Wars aiheuttaa lähinnä haukotuksia, mutta kieltämättä oli kivaa seurata lasten innokasta säntäilyä sinne tänne. Ja jedimiekan rakentamista, jonka sai sitten ostaa mukaansa. Itse piristyin siinä vaiheessa, kun päästiin 3CPH:n ohjaamalle lennolle läpi galaksien... tai jotain. Pääasia, että hyppi ja pomppi ja vetkutti aivot hereille!



Pojat osaisi kertoa puistosta monta upeaa asiaa, joista en tajua mitään! Loppupäivästä päästiin vihdoin pariin laitteeseen: Toy Storyssä käytiin Eemelin kanssa ammuskelemassa leluja sillä välin kun isommat kävi Aerosmith-vuoristoradassa. Hurjinta huvia oli Hollywood Tower Hotelin hissi, jonne mentiin kaikki. Muutaman kummittelevan hotellivieraan johdolla ajeltiin pilkkopimeällä hissillä ylös alas sellaista vauhtia, ettei aina ehtinyt edes heti tajuta kumpaan suuntaan mennään. Vapaapudotus-laitteet ei ole olleet mun juttu, mutta tästä tykkäsin. Tunnin jonotuksen jälkeen olisi kyllä toivonut, että itse ajelu olisi kestänyt pidempään.


Muutenkaan Disney ei palveluissaan vetänyt vertoja Universalille. Ruuhkat oli kamalia ja joka paikkaan joutui jonottamaan: vessaan, syömään, istumaan, vesipulloa ostamaan ja laitteisiin varsinkin. Krääsäkauppoja oli enemmän kuin pystyin laskemaan, mutta sopivaa ruokapaikkaa joutui sitten etsiskelemään.



Päivän kruunasi juuri ennen poislähtöä näytös Indiana Jonesin kuvauksista. Hurjia stuntteja, tulta ja savua, ammuskelua ja tappelukohtauksia. Samalla katsojille selitettiin, miten paljon työtä, taitoa ja harjoittelua vaatii saada  elokuvan tapahtumat näyttämään aidoilta. Taas yksi huikea kokemus lisää ja koko perhe oli ihan fiiliksissä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti