lauantai 3. joulukuuta 2016

Kuppikakku huijaus



Nyt on tehtävä tunnustus: taidan olla itsepetoksen mestari! Naurattaa jo itseäkin, kuinka menin itse asettamaani lankaan. Lueskelin eilen töissä jotain vanhaa lehteä, jossa oli ihana kuva mustavalkoisista tähtikoristeisista suklaa-kuppikakuista. Kuva oli tosi kaunis tummanpuhuvine sävyineen, mutta totesin ääneen, etten tykkää, jos suklaata on LIIKAA; leivonnainen alkaa silloin olla jo liian tuhtia. Hienon kuvan takia vilkaisin kuitenkin myös reseptin: Pätkistä! Siis kuppikakkuihin tulikin Pätkistä ja mintun makuinen suklaa tietysti muutti asian täysin. Minttuhan on raikasta, eikä ollenkaan liian tuhtia! Se hemmetin ajatus jäi mun päähäni kytemään, enkä tänään voinut enää vastustaa kiusausta. Leivontahommiin oli ryhdyttävä. Ohjetta sopivasti soveltaen, mutta Pätkistä unohtamatta. Ja ne kauniit koristeet sitten... Niitä en viitsinyt askarrella ;)

Pätkis-kuppikakut

n. 15 kpl Pätkis konvehteja
125 g margariinia
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
0,5 dl siirappia
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta 
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Pinnalle: 100 g tummaa suklaata ja nomparelleja tms.

Rouhi Pätkikset pieniksi. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää joukkoon siirappi. Lisää munat ja vatkaa hyvin. Yhdistä kuivat aineet ja lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita lopuksi taikinaan Pätkis-rouhe.

Lusikoi taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Paloittele kuorrutuksen suklaa ja sulata mikrossa. Lusikoi kuppikakkujen päälle. Koristele nonparelleilla ja anna suklaan jäähtyä.

Hyviä ovat. Ja tuhteja. Yksi riitti hyvin kuittaamaan makean himon :)



2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää ja siltä tuhdilta =).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, vaikka olenkin suklaan ystävä, nää meinas olla jo liikaa mullekin🙄

      Poista