sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Jouluinen kahvikakku


Viime viikonlopun visiitti kahvila Vellikelloon herätteli nostalgisia makumuistoja. Ja mikäs sen perinteisempää kuin kunnon kuivakakku! (Voih! Miksi leivonnaiselle on langetettu moinen nimi? Yäh!) Jauhopeukaloa alkoi kuitenkin syyhyttää, eikä tämä jouluinen kahvikakku ei ole mikään kuiva koppura, vaan mehevän mausteinen. Eikä suklaakuorrutus ollenkaan pahenna asiaa.


Jouluinen kahvikakku

250 g margariinia
1 dl kaakaojauhetta
1 dl kahvia
3 dl sokeria
200 g kahvijogurttia
3 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1/2 tl neilikkaa 
1/2 tl inkivääriä

Sulata margariini. Lisää joukkoon sokeri, jogurtti ja munat. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Paista kakkua 200 asteessa n. 50 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.

Kuorrutus 
1/2 dl kuohukermaa
100 g tummaa suklaata
25 g margariinia

Kuumenna kerma ja lisää paloiteltu suklaa. Anna suklaan sulaa kerman joukkoon ja lisää margariini. Sekoita sileäksi. Kaada kuorrute varovasti kakun päälle ja koristele.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti