lauantai 6. huhtikuuta 2013

Meidän äiti sairastaa, banoffee auttaa

Tyhmä kun olen, niin kärvistelin eilisen päivän sairaana töissä. Flunssa iski jo torstaina ja eilen päivällä nousi kuume. Koko ajan ajattelin lähteväni töistä ihan kohta, mutta aina piti hoitaa "vielä yks juttu". Loppujen lopuksi kaikki muut oli lähteneet ennen mua ja mä kiroilin ja kiukuttelin itsekseni, vaikka mun omaa tyhmyyttähän se oli. Ihan kuin siitä mitaleita jaettais, että roikkuu puolikuolleena töissä ja puhuu kuumepäissään sekavia. Ilta meni sängyn pohjalla ja aamulla heräsin järkyttävään päänsärkyyn. Onneksi tietyn pisteen jälkeen lääkkeistä kieltäytyjäkin ymmärtää napata Buranaa huuleen ja johan alkoi taas elämä hymyillä :).

Siitähän se sitten läks: imuroin, pesin pyykit, pesin Romeon häkin, tyhjensin ja täytin 2 koneellista astioita, tein pitsaa, leivoin banoffeen... ja kaaduin nääntyneenä sohvalle. Ei, en oppinut eilisestä mitään!

Banoffee


250 g Digestive keksejä
70 g margariinia sulatettuna

Täyte:
1 prk kondensoitua maitoa
2 banaania
2,5 dl kermaa vaahdotettuna
sokeria

Kondensoitua maitoa pitää keittää 3 tuntia, joten laita se ajoissa kiehumaan. Poista purkista etiketti ja laita purkki avaamattomana kattilaan ja lisää niin paljon vettä, että purkki peittyy. Keitä  miedolla lämmöllä kolme tuntia. Lisää keittämisen aikana vettä tarvittaessa. Anna purkin jäähtyä vähän ennen avaamista.

Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu margariini ja sekoita tasaiseksi. Taputtele seos piirakkavuoan pohjalle. Levitä päälle keitetty tiivistemaito (eli toffee) ja laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Lado toinen banaani viipaloituna toffeemassan päälle. Levitä sen päälle sokerilla maustettu kermavaahto ja viipaloi toinen banaani kermavaahdon päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti