sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Rocky road, monellakin tapaa


Lauantai aamu alkoi riemukkaasti toteamalla, että viemärit ei vedä. Sehän oli sitten varsin oivallinen syy olla siivoamatta... Muutama ärräpää aiheutui siitä, ettei sitten itsekään päässyt suihkuun. Tuolla piharakennuksen kulmalla on kaivo, jonka pinta oli noussut tosi korkealle. Eli näytti siltä, että putket vetäisi talosta ulos, mutta ei tontilta eteenpäin. Mika tilasi saman tien loka-auton, jota me Eemelin kanssa jäätiin odottamaan, kun Mika ja Santtu suunnisti Jokelaan turnaukseen. Meidän tontilta pois lähtevästä putkesta tulikin loka-auton avutuksella ulos melkein puolen metrin mittainen puun juuren riekale mukanaan sammalta ja ties mitä. Kun se oli saatu pois, viemäri vetää paremmin kuin ehkä ikinä ennen! Ja loka-auton käynti oli Eemelin maailmassa varsin huikea ohjelmanumero, joten oikeastaanhan putken tukkeutuminen ei ollut huono juttu ollenkaan.
 Iltapäivällä lähdettiin Empun kanssakin kohti Jokelaa. Ehdittiin nähdä Monstereiden viimeinen peli ja pronssiahan pojat sieltä nappasi. Ensimmäinen turnausmitali kaulassa oli kiva läheä kotiin! Hienon pelin kunniaksi kävin vuokraamassa pojille leffan Viisi legendaa. Nyt osui taas kohdalle sellainen elokuva, jota äitikin tykkäsi katsoa. Ikäraja oli kyllä 7, mutta jännimmistä kohdista Eemeli selvisi sylissä istuen. Samalla juteltiin siitä, että Pitchin painajaisethan on vaan unta, eikä ollenkaan totta...
Leffan kyytipoikana herkuteltiin Rocky road-paloilla.

Rocky road
 

200 g taloussuklaata
20 g margariinia
14 kpl vaahtokarkkeja
3/4 dl suolapähkinöitä
1 dl suklaamuroja

Sulata suklaa kattilassa. Paloittele joukkoon suklaa ja sulata se joukkoon miedolla lämmöllä. Paloittele vaahtokarkit saksilla. Sekoita sulaneen suklaaseoksen joukkoon pähkinät, murot ja vaahtokarkin palat. Muutamia voit jättää pintaa varten koristeeksi.

Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Ripottele pinnalle koristeet ja paina ne massaan kiinni. Laitaa jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi. Leikkaa jähmettyneenä pieniksi kuutioiksi.

Oih, miten hyvää kahvin kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti