keskiviikko 30. lokakuuta 2019

Miniloma Tampereella
Tampere vai Tallinna, siinäpä vasta kysymys! Niistä molemmista on muodostunut lempipaikkoja pieneen minilomailuun ja molemmissa on aina yhtä mukava käydä. Syyslomalla valinta osui perheen kanssa Tampereelle, koska Tallinnaan olin menossa muutamaa päivää myöhemmin kuitenkin. Vaikka syyslomasta on vierähtänyt jo yli viikko, en malta olla palaamatta hetken verran siellä vietettyyn minilomaan.
Kun Mika ehdotti ensimmäiselle päivälle käyntiä museokeskus Vapriikissa, oli ensimmäinen ajatus, että ai taasko. Tiesin kuitenkin, että pelimuseo kiinnosti Eemeliä, niin mukisematta suostuin ja hyvä niin! Vaihtuvien näyttelyiden ansiosta Vapriikissa käynti on aina uusi elämys, eikä kyllästymisestä ollut tietoakaan kun sinne päästiin. Ensisijaisesti tosiaan määränpää tällä kertaa oli pelit, mutta myös luonnontieteellisessä museossa, kivimuseossa ja mediamuseossa vierähti jokunen tovi. Piipahdettiin myös HAIR-musikaalin näyttelyssä ja ihan pakko oli vetäistä hippimekko päälle ja kukkanauha otsalle ja pyörähdellä pari kertaa helmat hulmuten! Meidän innokas lätkäfani jäi vielä jääkiekkomuseoonkin niin pitkäksi aikaa, että museon ovia jo laiteltiin kiinni, ennen kuin oltiin valmiit poistumaan.

Vapriikissa on siis jatkuvasti esillä yli 10 erilaista näyttelyä ja sisältö on tosiaan laidasta laitaan, eli varmasti jokainen löytää sieltä jotain kiinnostavaa. Osa näyttelyistä pysyy ja osa on vaihtuvia. Paikka löytyy keskustasta Tammerkosken rannalta Tampellan vanhoista tehdasrakennuksista, eli jo miljöö on ihan kiinnostavaa katseltavaa.
Toinen Tampereen päivä menikin sitten ihan ulkoiluksi. Eemelin uudelleen virinneen pokemon-innostuksena ansiosta pojasta on kehkeytynyt intohimoinen kävelijä(!!!) ja sen ansiosta kierrettiin keskustasta Näsinpuiston kautta Särkänniemeen saakka ja sieltä takaisin Tallipihalle juomaan lämmikkeitä kolean sään piinaamina. Näsinpuisto oli mulle ihan uusi tuttuvuus ja varmasti kesällä se olisi täydessä loistossaan. Nyt kun lehdet oli varisseet ja kasvit nuutuneet, herätti ihastusta lähinnä Tiitiäisen satupuun hahmojen bongailu ja Milavidan asuntopalatsi. Siellä tosin käytiin vain kurkkaamassa, mutta museokierrokselle ei sitten enää toista päivää haluttu uhrata.

Yhden yön mittaiseksi minilomaksi käytettiin aika kyllä tosi tehokkaasti ja ehdittiin nähdä ja kokea vaikka mitä! Ja syödä! Mikäs sen ihanampaa lomalla, kuin istua valmiiseen ruokapöytään ja nauttia tarjonnasta. Vapriikkia voin kyllä lämpimästä suositella vierailukohteeksi, jos lasten kanssa Tampereella viettää aikaa. Siellä ajan saa kulumaan niin lapset kuin aikuisetkin, eikä haittaa, vaikka lomasää ei suosisi. Ylipäätään kotimaan matkailu on yllättävänkin kiinnostavaa ja viihdyttävää ja sillä voi lievittää myös vähän ilmastoahdistusta.

Pienen hengähdystauon jälkeen arkeen palaaminen on ollut kivaa ja olen tarmoa täynnä; niin kuin loman jälkeen pitääkin!

Energistä lokakuun loppua <3

-Hanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti