lauantai 24. helmikuuta 2018

Jungle Queen ja kanavaristeily; Fort Lauderdale
Jokilaiva Jungle Queen on näyttävä ilmestys jo satamassa levätessään, mutta sillä risteily pitkin Fort Lauderdalen kanavia on ihan omaa luokkaansa. Jungle Queen on palvellut asiakkaita jo vuodesta 1935 ja laiva huokuukin upeaa vanhan rouvan eloisaa arvokkuutta. Laivalla on mahdollista päästä eripituisille risteilyille: 90 minuutin kierroksesta 3 tunnin illallisristeilyyn. Meillä ei ollut lippuja varattuna etukäteen ja oltiin menossa vasta varausta tekemään, mutta kun paatti oli sopivasti lähdössä ja sinne oli hyvin tilaa, hypättiinkin kyytiin saman tien. Laivasta saa ostettua kahvia ja virvokkeita, joten janoonkaan ei joudu nääntymään.Fort Lauderdalessa kannattaa tsekata kaupunkia vesiltä käsin, ellei historiallisella Jungle Queenillä, niin jollain muulla aluksella kuitenkin. Vesiltä käsin kaupunki näyttäytyy vähän eri näköisenä kuin maista. Hulppeita luksushuviloita on vieri vieressä ja oppaan puheissa vilisee julkkiksia, joille kartanot kuuluvat tai ovat joskus kuuluneet. Itse olin kiinnostuneempi kauniista rakennuksista upeine pihoineen kuin julkkiksista, niin ei jäänyt mieleen kuin Cameron Diaz, jonka vanhan lomapaikan ohitse seilattiin. Kadulta päin talot ovat hyvin suojattuja, mutta vesiltä pihat aukeavat näkyville altaineen ja istutuksineen. Lisäksi niiden laitureissa seisoo toinen toistaan upeampia jahteja. Aikamoinen näky!

Jos Fort Lauderdalessa tai Miamissa vierailet, suosittelen ilman muuta kokemaan kaupungin myös vesiltä käsin. Kanavat ovat ihan oma maailmansa :)

6 kommenttia:

 1. Oi mikä aurinkoinen kuvakavalkadi tänne pakkasen keskelle. Ihana reissu teillä ja mahtavaa reissun jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! Loma on loppusuoralla ja aurinkoa on tankattu niin, että hetken taas pärjää. Oikeastaan odotan jo paluuta pakkaseen ja hiihto- ja luistelukelehin💕

   Poista
 2. Näitä matkakertomuksia on niin kiva lukea!
  Jos tuonne joskus mennään, niin täytyy pitää mielessä tuo risteily.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Sari :) Itse tykkään kirjoittamalla jäsentää ajatuksia matkan aikana. Aina ei tosin ennätä ennen kuin matkan jälkeen!

   Poista
 3. Loma kuume senkun kasvaa kun katsoo sinun ihania kuvia. Haluan ehdottomasti käydä risteilyllä kun päästään reissuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Risteilyissä on kyllä aina oma tunnelmansa. Ihanaa reissua teille!

   Poista