sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Minttua kakkuun jos toiseen & Marianne-juustokakku



Liekö tuon perjantaisen Fazer-visiitin vaikutusta, että viikonlopun leivonnaisiin on tarttunut makuja Fazerin nameista, Pätkiksestä ja Mariannesta. 16 v täyttänyt  Santtu, joka ei täytekakuista välitä, toivoi kahvipöytään jotain kuivakakkua. Minä taas en innostunut ihan perinteisestä kuivakakusta, mutta muistin onneksi suklaisen banaani-Pätkiskakun, jonka sitten koristelin ulkona hehkuvan ruskan innoittamana värikkäillä pikkulehdillä.


Toiseksi tarjottavaksi tekaisin ikuisena juustokakkujen ystävänä simppelin version, jonka massaan sekoitin Marianne-crushia. Aika minttuisat tarjottavat oli tällä kertaa, mutta kelpasi kyllä. Ja jäi vielä huomisille lomalaisille päiväkahville pienet herkkupalat :)


Marianne-juustokakku

Pohja:
200 g Digestive keksejä 
75 g margariinia 

Täyte:
2,5 dl kuohukermaa 
2,5 dl Flora Vanillaa
360 g vanilja tuorejuustoa
1/2 pussia Marianne-crushia
6 liivatelehteä
tilkka vettä

Pohja: Murskaa keksit ja sulata margariini. Sekoita keskenään ja kaada irtopohjavuokaan. Tasoita kakun pohjaksi.

Täyte: Vatkaa vaahdoksi omissa astioissaan kuohukerma ja Flora Vanilla. Sekoita vaahdot. Notkista tuorejuusto ja lisää vaahdon joukkoon. Sekoita mukaan myös Marianne crush. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kiehauta pieni tilkka vettä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne sekoittaen kuumaan nesteeseen. Jäähdytä hetki ja sekoita ohuena nauhana täytteeseen. Kaada täyte vuokaan. Nosta jääkaappiin hyytymään yön yli tai vähintään 4 tunniksi.

Irrota vuoka varovasti ja koristele kakku. 

9 kommenttia:

  1. Aah, mitä herkkuja! Juustokakut on kyllä niin helppoja herkkuja!
    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, juustokakut on kyllä mukavia herkkuja kun ne on niin helppo tehdä. Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

      Poista
  2. Ihania kakkuja!
    Varmasti olivat hyviä!
    Hyvää maanantaita!

    VastaaPoista
  3. Aivan ihania kakkuja. Kiitos myös resepteistä.

    VastaaPoista
  4. Oi voi! Pätkis kuuluu mulla suosikkeihin, mutta en mäkään Marianne-karkeista tykkää. Rouheena se kyllä toimii leivonnaisissa!

    VastaaPoista
  5. Ihanan näköisiä herkkuja <3 Mukavaa tiistaita Sinulle!

    VastaaPoista