sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Perheloma Tallinnassa


Mitä useammin käyn Tallinnassa, sitä enemmän jää näkemättä. Kuulostaa kummalliselta, mutta näin se on! Joka visiitillä tietoisuuteen putkahtaa uusia käymisen arvoisia paikkoja ja käymättömien kohteiden lista vaan pitenee.Kesäkuussa ihastuttiin asunnon vuokraamiseen ja koska edellinen asunto oli niin ihana, päädyttiin syyslomalle varaamaan asunto jälleen Tallinn City Apartmentsilta; tällä kertaa kiven heiton päästä Raatihuoneen torista. Sijainti oli ihan loistava! Joulumarkkinoiden aikaan pääsisi markkinahumuun käytännössä heti ovesta ulos astuessa. Asuntokin oli kiva: tilava olohuone levitettävällä sohvalla, reilunkokoinen makuuhuone, keittiö, sauna ja iso kylppäri ammeella. Näissä puitteissa viihtyisi pidempäänkin ja ehdottomasti mieluummin asunnossa kuin ahtaassa hotellihuoneessa!
Toimintalista oli niin pitkä, että jo etukäteen oli selvää ettei kaikkiin paikkoihin muutamassa päivässä ehditä. Sovittiin, että vierailukohteet valitaan hetken mielitekojen ja sään mukaan. Listalta valikoitui Lennu sadam (koska sukellusvene-fani), kylpylä (koska lapsi), shoppailu (koska teini) ja mukavia ravintoloita, koska on kivaa syödä yhdessä! Tämän kertaisista ruokapaikoista on mainittava erikseen Scotland Yard. Teemaravintolat on yleensä aina kivoja ja niin tämäkin; paikka on siis sisustettu vanhaksi Lontoon poliisin päämajaksi. Scotland Yard on virallisesti pubi, mutta päiväsaikaan varsin toimiva ruokapaikka myös lasten kanssa. Ruoka oli hyvää ja syömisen lomassa riitti katseltavaa... sekä häkellyttävä hetki, kun Mikan täysinäinen olutlasi räjähti kädessä! Se katkesi yht'äkkiä puoliksi, ilman sirpaleita edes. Katkeamiskohta oli ihan siisti ja sileä. Mutta voi sitä lainehtivaa pöytää ja hämmentynyttä hiljaisuutta, joka hetkeksi laskeutui koko ravintolaan sen poksahduksen jälkeen! Sen siitä sitten saa, kun yrittää lomalla yhden oluen ruuan seuraksi ottaa :DLennu Sadam oli hieno kokemus sekä isälle että pojalle. Minustakin oli mielenkiintoista päästä tutustumaan vanhan sukellusveneeseen Lembitiin, mutta muutoin näyttely ei kuulu omiin mielenkiinnon kohteisiin. Kehuttava kuitenkin on, miten upeasti paikka on toteutettu: sekä rakennus ja sen uskomaton kunnostusurakka, sekä hieno näyttelyalue. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka ja etenkin, jos sukellusveneet tai sotahistoria kiinnostaa. 9-vuotias oli ihan innoissaan, teiniä jaksoi kiinnostaa hetken, mutta onneksi on wi-fi :D.
Lennu Sadam on satamasta n. 1 km päässä ja sinne on hyvä kävelyreitti. Me käveltiin vanhasta kaupungista ja kyllä kannatti. Löydettiin matkalta meille ihan uusi kaupunginosa toreineen ja viehättävine vanhoine taloineen. Tuli tunne, että koko alue on yhtä suurta Peppi Pitkätossun huvikumpua, mutta paluumatkalla taksikuski kertoi, ettei se ollut ihan koko totuus. Talot on aikoinaan rakennettu läheisen tehdasalueen työläisille, eikä niissä alunperin ollut wc:tä, vettä tai sähköäkään. Lisäksi alueella toiminut vankila veti ympäristöönsä väkeä, jonka vuoksi pimeän aikaan ei kukaan halunnut siellä liikkua. Nyt ajat ovat kuitenkin muuttuneet ja alue on hipsterien suosiossa ja kehittyy kovaa vauhtia.Tallinkin Aqua Spassa Mika ja pojat oli käyneet jo pari kertaa, minä olin ensikertalainen. Lapset kai tykkää kylpylöistä aina, kunhan vaan pääsee polskimaan, mutta mua paleli ihan koko ajan. No okei, perinteisessä saunassa lämpisin minäkin. Plussaa annan paikalle siitä, että tilat oli viihtyisät ja saunoja monta erilaista. Mutta miksi ihmeessä ne altaat ja se allasalue ei voi olla lämpimät, kyselee täällä yksi vilukissa? Jos riehuisi altaissa samaan tehtiin kuin lapset, pysyisi lämpimänä. Tai sitten pitäisi istuttaa itsensä sinne lämpimään porealtaaseen selvitäkseen sinertymättä. Onneksi matkassa oli Mika, joka ritarillisesti lähetti mut saunaan ja hoiti polskuttelu-osuuden urhoollisesti! Myönnän kyllä, että mua palelee melkein aina ja kaikkialla, joten ehkä vika oli vaan minussa. Ainakaan muita jääpuikkoja ei allasalueella näkynyt :)

Ostokset hoidettiin pääosin Virukeskuksessa. Itselleni en tarvinut mitään, mutta tuo 16-vuotias kasvaa sellaista vauhtia, ettei mikään viime talven vaatteista mahdu päälle. Nyt on sitten hankittuna uusi toppatakki, sekä housut ja huppareita. Tietää mihin rahansa laittaa, kun asuu teinin kanssa. No ei ainakaan itseensä!Takana on siis ihana miniloma perheen kesken Tallinnassa. Parin päivän reissuun  mahdutettiin jokaiselle jotakin ja kaikki ovat matkan saldoon tyytyväisiä. Pieni irtiotto tilaisuuden tullen tekee ihmeitä jaksamiselle!

10 kommenttia:

 1. Teillä on ollut kiva reissu! Jokaiselle jotakin!
  Tuo sukellusvene paikka on varmasti mielenkiintoinen.
  Siellä olisi kiva joskus käydä.
  Hyvää sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli tosi mukavaa ja sääkin suosi :) Suosittelen piipahtamaan sukellusvenettä katsomassa, jos se yhtään kiinnostaa. Mukavaa vaihtelua keskustassa pyörimiselle. Kivaa päivää sinne!

   Poista
 2. Kiva loma teillö ja asunnon vuokraus varmaan vaihtelua hotellille. Tutuissa paikoissa ootte käyneet, Scotland Yard on kiva paikka mutta ne isot kalat pienessä akvaariossa alkaa aina mua ahdistamaan.
  Hurja tuo lasin räjähtäminen, onneks ei käynyt säikähdystä kummempaa.
  Me käytiin Lennu Sadamissa viimeksi kun siellä oli vielä Titanic näyttely kiva paikka ja pojat jo kyselleet koska uudestaan. Tallinnassa on paljon nähtävää, tykätään myös kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvaan hotelliin päästään koko porukka samaan huoneeseen, niin kahden hotellihuoneen hinnalla saa jo mukavan ja viihtyisän asunnon. Me ollaan tykätty tosi paljon!

   Mua olisi Titanic näyttely kiinnostanut, mutta silloin ei ehditty. Nyt on vuorossa meripelastuksesta kertova näyttely ja käytiinkin kokeilemassa yhtä pelastuslauttaa. Siis kuivissa sisätiloissa tietty! Ei paljon naurattaisi sellaisessa joutua meren armoille 😳

   Poista
 3. Kuulostaa kivalta teidän lomanne!
  Tallinna on kyllä hurmaava paikka!
  Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa oli ja Tallinna vaan paranee koko ajan❤️ Kivaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 4. Mukavan kuuloinen reissu ja kivoja kuvia! Mukavaa uutta viikkoa Sinulle <3

  VastaaPoista