tiistai 22. huhtikuuta 2014

Kauneus on katsojan makuaistissa?

Kun kääretortun täytteeseen meni pelkkiä keltuaisia, piti valkuaisille keksiä toinen käyttötarkoitus. Helpoin ratkaisu oli marengit. Pursottimesta oli osat hukassa, eikä homma sitten mennyt ihan putkeen. Hyvältä ne kuitenkin maistuu, niin mitäs siitä, vaikka näyttävätkin vaaleanpunaisen elefantin kikkareilta.

 

Marengit


2 kpl munanvalkuaisia
4 rkl sokeria
pari tippaa elintarvikeväriä

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi lisäten sokeria vähän kerrallaan. Lisää väriaine. Pursota massa kikkareiksi leivinpaperilla. Paista n. 180 asteessa n. 1,5 tuntia ja anna jäähtyä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti