maanantai 21. huhtikuuta 2014

Kahvikääretorttu (gluteeniton)

Tänään taas vieraita, eli hyvä syy leipoa. Jeeeeeh! Koska kylään oli tulossa keliaakikko-laktoosi-intolerantikko, ei pöytään voinut kattaa mitä tahansa. Kääretorttu on tosi hyvä ratkaisu, joka maistuu kaikille, eikä siis tarvi tehdä erityisruokavalioisen tarjoiluista mitään numeroa, kun kaikki voi syödä samaa. Tässä kääretortussa ei siis ole ollenkaan vehnäjauhoja, ainoastaan perunajauhoja.

Kahvi-kääretorttu (gluteeniton)


Pohja:
5 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
ripaus vaniljasokeria

Täyte:
100 g margariinia
1 rkl pikakahvia
1 rkl vettä
2 dl tomusokeria
2 munankeltuaista

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne taikinaan varovasti käännellen. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista uunin alatasolla 180 asteessa n. 20 minuuttia. Jäähdytä.

Valmista täyte. Sekoita pikakahvi veteen. Lisää pehmeä margariini, tomusokeri ja munankeltuaiset ja vatkaa hyvin.

Levitä täyte jäähtyneen torttupohjan päälle ja kääri rullalle. Käännä kääretortun saumapuoli alaspäin ja nosta hetkeksi jääkaappiin ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti