perjantai 4. lokakuuta 2013

Kummallinen korvapuustipäivä


Ja sen kunniaksi Santulle muistiin:

Peruspullataikina


0,5 litraa maitoa
50 g hiivaa
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1,5 tl suolaa
n. 1 kg vehnäjauhoja
150 g sulatettua margariinia

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, suola ja osa jauhoista. Vatkaa taikina tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan. Lisää viimeisenä sula margariini. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa. Leivo pullat ja kohota ne liinan alla. Voitele kananmunalla ja paista 220 asteessa n. 10 minuuttia.

Mun mielestä kansallinen korvapuustipäivä on vähän omituinen. (Ei nyt kuitenkaan yhtä omituinen kuin Järvenpääläinen makkaran yö!) Korvapuusteista mä kyllä tykkään ihan sikana, mutta silti: että niille pitää varata oma päivä? Ja jos kerran on kansallinen korvapuustipäivä, miksei sitä sitten vietetä ympäri suomenniemen: varsinkin kahviloissa? En tajua tän jutun jujua... Ja kun asia vaivasi, selvitin sen verran, että päivä on kopioitu meille Ruotsista, jossa kanelipullia on juhlittu vuodesta -99 alkaen. Suomessa ensimmäinen korvapuustipäivä on ollut 2006. Mutta ruotsalaisten päivässä on sentään joku järki, kun päivä on silloin nimetty juhlistamaan kotileivontaneuvoston (!) 40-vuotisjuhlaa. Suomessa ainoa ajatus taitaa olla, et jos kerran ruotsalaiset, niin kyllä mekin!!! Vaikka en tätä juttua oikein ymmärräkään, niin korvapuustejahan tänään sitten tehtiin. Ihan periaatteesta!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti