Gluteeniton juustokakku (halkaisija 16 cm)
Pohja:100 g gluteenittomia Digestive-keksejä (Semper)
50 g margariinia
Täyte:
2,5 dl Flora Vanillaa
200 g appelsiini tuorejuustoa (Pirkka)
4 liivatelehteä
appelsiinituoremehua
Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Sulata margariini ja murskaa sillä välin keksit. Sekoita tasaiseksi ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Älä tiivistä liikaa, ettei pohjasta tule kova.
Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 10 minuuttia. Kiehauta muutama ruokalusikallinen appelsiinituoremehua ja liuota pehmenneet liivatelehdet siihen. Kaada liuos vaahdon joukkoon. Kaada täytevaahto pohjan päälle vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa yön yli. Irrota reunat varoen, ettei kakku repeä. Koristele haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti