Raparperikakku
150 g margariinia2 dl sokeria
2 kananmunaa
ripaus kanelia
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 dl raparperia pieninä paloina
Päälle:
1,5 dl vispikermaa
2 tl sokeria
mansikoita
Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (24 cm). Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Jatka vatkaamista vielä hetki. Lisää ripaus kanelia. Sekoita leivinjauhe jauhojen joukkoon. Sekoita jauhoseos taikinaan ja kaada taikina vuokaan.
Levitä raparperinpalat tasaisesti taikinan pinnalle, painele osa paloista taikinaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia, kunnes pinta on saanut vähän väriä. Anna kakun jäähtyä.
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi, mausta sokerilla ja levitä jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele mansikoilla.
Santun poissaollessa viikko vierähti tooooosi nopeasti! Niin kuulemma leirilläkin... Se on kummallista, miten ihanaksi ja kiltiksi lapsi muuttuu, kun saa olla viikon erossa perheestä. Yleensä meidän pojilla on jatkuva nahina päällä milloin mistäkin, mutta tänään kaikki sujui tappelutta. Mitä nyt Eemeli kerran pamautti Santtua kaukosäätimellä, kun ei mielestään päässyt tarpeeksi nopeasti vessaan, mutta se olikin sitten ainoa yhteenotto. Santulta saatiin vaan kuulla, kuinka kivoja ollaan ja kuinka mukavaa kotona on. Ja ruokakin on hyvää ;).
Vikaa kertaa kanoilemaan... vai mitä se nyt oli? |
Waterzone ja oma ase! |
Paikallinen biojätelaitos |
Hiljaa nyt! |
Veljekset kuin ilvekset! Santtu osti viimeisillä rahoillaan Empulle jäätelön ja jalomielisenä Emppu lupasi kotona antaa Santulle lisää rahaa. Ei antanut. Meni jo! |
Vielä hetki miekkailua... |
Trullien telttakylä on jo tyhjä |
Leirin parrakas nainen? |
Eksynyt kumiankka |
Kamat kasaan ja kotiin! |
Viimeinen käytännön pila seuraaville leiriläisille: jos se teltta vaikka romahtais... |
Kesä on kaunis! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti