sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Banaani-kuppikakut

Lauantaina oli taas ihana aurinkoinen päivä! Empun kanssa ulkoiltiin ja kerättiin pajunkissoja. Viime vuonna annoin pääsiäisen mennä jotenkin kokonaan ohi, joten tänä vuonna pitää tehdä korjausliike :). Jälkikäteen harmitti lasten puolesta, mutta itse olin pääsiäisen aikaan niin väsynyt, että hyvä että normipäivistä selvisin. Nyt olen sitten kaivanut jo pääsiäiskoristeet esiin ja Empun kanssa käytiin kukkakaupassa ihastelemassa keväisiä asetelmia. Kotiinkin tuotiin vähän piristystä. Ja mikäpä voisi tehdä kevätpäivästä paremman, kuin kuppi kuumaa kahvia ja kuppikakku. Toimeen siis!

Kuorrutteena kermavaahtoa

Banaani-kuppikakut


4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl piparkakkumaustetta
125 g margariinia
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 rkl kylmää vahvaa kahvia
2 kananmunaa
1 dl mangojogurttia (tms)
1 soseutettu banaani

Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja mausteet ja jätä odottomaan. Vatkaa huoneen lämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon kylmä kahvi (käytin pikakahvia). Vatkaa joukkoon munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Sekoita taikinaan jauhoseos ja jogurtti, sekä lopuksi banaanisurvos. Jaa taikina vuokiin ja paista 175 asteessa n. 20 minuuttia.

Kuorruta ja koristele pikkukakut vasta jäähtyneenä.

Mehevää myös ilman kuorrutusta

Ja vähän pääsiäispiiperrystä

Ilmalento!

Ja laskeutuminen kuopan pohjalle...

Hip hei, ulkoilu on jees!


Kevät on nyt ja heti!

Pajunkissat munilla

Tipitii tipitii, kevät on, vallaton... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti