sunnuntai 26. toukokuuta 2019
Raparperipiirakka - se kaikkein paras
Sateinen päivä on saanut tänään jäämään kotiin. Aamupäivällä tein pienen lenkin tihkusateesta huolimatta ja palatessani hain kasvimaan laidalta raparperia piirakkaa varten. Mikä ihana ajatus olikaan leipoa rauhassa ja istahtaa sitten teekupin kanssa maistelemaan piirakkaa sateen ripistessa ikkunan takana. Kuvitelmissani tiestysti olisin vielä lukenut kirjaa ja katsonut hetkisen jotain viihdyttävää sarjaa. Vaan enpä ehtinyt! Kyllä kiirettä pitää näin vapaapäivisin :D No, oikeasti ei ollut ollenkaan kiire, mutta päivä täyttyi muutenkin kaikesta mukavasta, niin lukemiset ja ruutuajan voi suosiolla jättää toiseen kertaan. Ja sainhan päiväkahviseuraksi siskon, jonka kanssa nykyisin päästään saman pöydän ääreen ihan liian harvoin!
Leipoa kuitenkin ehdin ihan kaikessa rauhassa. Ja kun raparperikausi on vasta aluillaan, oli ensimmäisen leivonnaisen valinta itsestään selvä: mehevä ja pinnalta kauraisen rapsakka, maailman paras raparperipiirakka!
Piirakkapohja:
1 dl vaniljajogurttia
1 kananmuna
50 g margariinia
1,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
Laita margariini sulamaan pieneen kattilaan. Vatkaa sillä välin keskenään jogurtti ja kananmuna. Lisää sula margariini ja sokerit ja sekoita. Lisää jauhot ja ruokasooda ja vatkaa tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan.
Pinnalle:
50 g margariinia
1 dl kaurahiutaleita
0,5 dl sokeria
Raparperikuutioita
Sulata kattilassa margariini ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja sokeri. Kuumenna hetki sekoitellen. Kuori ja kuutioi raparperit. Levitä raparperikuutiot piirakkapohjan päälle. Ripottele lopuksi pinnalle kauraseos. Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kiitos reseptistä, menee kokeiluun. Meillä on mökkipiha täynnä raparpereja :D
VastaaPoistaOih, ihanaa Taru, ei kun leipomaan vaan :) Mä välillä kokeilen muitakin reseptejä, mutta palaan aina takaisin tähän lemppariini. Toivottavasti maistuu sullekin. Aurinkoista loppuviikkoa!
PoistaNam! Hyvältä näyttää! Kiitos!
VastaaPoistaLeppoisaa viikkoa!
Mun mielestä tää on niiiiin hyvää! Tulee raparperi-kaudella tehtyä monta piirakkaa :) Ihanaa loppuviikkoa <3
PoistaPitää kyllä leipaista tämän kevään eka raparperipiirakka, herkullisen kuuloinen ohje! :) :)
VastaaPoistaNyt on juuri oikea aika kevään ekalle piirakalle! Mun mielestä tää vaan on paras versio, vaikka välillä pitääkin kokeilla muutakin :) Aurinkoa ja lämpöä viikkoosi!
PoistaAion kokeilla, sillä rapsu on ihan parasta, tykkään enemmän kuin mansikoista. <3 Ihanaa kesän alkua Hanna <3
VastaaPoistaKokeile ihmeessä: tämä on helppo tehdä ja vieläpä tosi hyvää :) Kiitos samoin sinulle Tiia <3
Poista