sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Keittiön tuolien uudistus kalkkimaalilla

Melkein valmista

Ennen ja jälkeen

Meidän keittiö remontoitiin kaksi vuotta sitten. Siitä saakka vanha tummanruskea keittiönpöytä tuoleineen näytti mustavalkoisessa keittiössä kuin toiselta planeetalta tupsahtaneelta. Kalusteet oli ostettu edelliseen kotiin pitkän etsinnän tuloksena; silloin haettiin umpipuuta ja mahdollisimman tummaa puun sävyä. Periaatteessa väri oli edelleen hyvä, mutta ei sopinut uusien kaapistojen kanssa yhteen ollenkaan. Tarkoitus oli maalata sekä pöytä että tuolit jo ajat sitten sitten, mutta jo totuttuun tapaan suunnitelmat tyssäsi eriävään näkemykseen väristä. Minä olisin halunnut petroolinsinisen pöydän ja mustat tuolit, mutta mies meinasi hyppiä seinille pelkästä ajatuksesta. Seuraavaksi ehdotin valkoista pöytää, jonka ympärillä jokainen kuudesta tuolista olisi erivärinen. Vaan noup, ei mennyt läpi sekään: edelleen ihan liikaa väriä! Kokonaisen vuoden mittaisen väsytysleikin jälkeen päädyimme pöydän värissä yksimieliseen harmaaseen ja pääsin maalaamaan pöydän viime kesänä.

Kuva Pinterestistä

Kuva Pinterestistä
En missään tapauksessa halunnut tuoleja pöydän kanssa saman väriseksi ja ne saikin sitten jäädä odottamaan hamaan tulevaisuuteen.... ja se tulevaisuus koitti nyt! Ihan helppo ei ollut tämäkään maalivalinta, vaikkakaan ei enää värin suhteen. Paljastui pieniä ennakkoluuloja kalkkimaalin suhteen, mutta kun ne oli selätetty, pääsin toimeen. Kalkkimaalin valitsin siksi, että sen voi maalata vanhan käsittelyn päälle hiomatta vanhaa lakkaa tai maalia pois. Viime kesän pöytäprojekti aiheutti sellaisen määrän lakkapölyä ja yhden hajonneen hiomakoneen, että nyt halusin jotain helpompaa.

Maalipintaan hiottuja kulumajälkiä

Maalina käytin Rust-Oleumin chalky finish kalustemaalia. Maalin peittävyys aiheutti kyllä pienen pettymyksen. Olin lukenut, että yksi kerros kalkkimaalia riittäisi peittämään vanhan pinnan, mutta johtuisiko sitten pohjan tummuudesta, ettei kyllä täysin peittänyt. Eikä yksi tölkillinen maalia riittänyt kuuteen tuoliin edes siihen yhteen kerrokseen, joten edessä on uuden maalipurkin haku ennen kuin kaikki tuolit on maalattu edes kertaalleen. Oma virhe oli se, että ensimmäisen tuolin maalasin superlon-sudilla, eikä jälki ollut ollenkaan toivotunlaista. Sitten vaihdoin tavalliseen pensseliin ja maalausjälki alkoi näyttää huomattavasti paremmalta. Vasta yksi tuoleista on kokonaan valmis; tarkoitus on, että kun tuolit on maalattu, hion niihin kulumajälkiä. Tämä valmis tuoli näyttää kyllä ihan siltä miltä pitikin, eli voin olla lopputulokseen tyytyväinen :)


5 kommenttia:

 1. Hauska sattuma, täälläkin maalattu yhtä sun toista :)Sain kevätmessuilta inspiksiä ja meille muutti mm keinutuoli :D Mäkin olin pettynyt peittävyyden suhteen, yksi kerros ei peittänyt yhtään!Ja kyseessä valkoinen keinutuoli joten en usko että värillä on väliä. Kiva lopputulos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ihailinkin Instassa sun keinutuolia :) No hyvä tietää, että ongelma ei ollut pohjavärissä, vaan ilmeisesti sitten maalissa. Tiedän sitten seuraavaan projektiin varautua.

   Poista
 2. Hyvältä näyttää! Kalkkimaalilla tulee kaunista!

  VastaaPoista
 3. Hyvältä näyttää maalaukset. Kivaa uutta viikkoa! :)

  VastaaPoista