sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Vispipuuro punaherukoista


Punaherukoita on pensaissa niin paljon, että mehukiintiö alkaa olla niiden osalta täynnä. Loppuja pakastan pienissä rasioissa talven varalle. En pidä niistä pelkällään, enkä smoothiessakaan, kun ovat niin kirpeitä, mutta niistä saa taivaallista vispipuuroa! Mun mielestä herukoista tehty vispipuuro voittaa jopa perinteisen puolukkapuuron!

Vispipuuro 

7 dl vettä
5 dl punaherukoita
0,5 dl sokeria 
0,5 tl suolaa
1,5 dl mannasuurimoita

Keitä vettä ja marjoja 10 minuuttia. Mausta sokerilla ja suolalla. Siivilöi marjat pois liemestä (ei ole pakko, mutta meillä lapset ei tykkää "niistä pisteistä"). Vispaa mannasuurimot kiehuvaan liemeen. Keitä 10 minuuttia ja jäähdytä. Vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti