perjantai 8. heinäkuuta 2016

Vegaaniset kasvistahna-hyrrät



Tänään pääsin pitkästä aikaa leipomaan. Löysin kaupasta kasvipohjaista juustoa, jota piti toki kokeilla. Paljaaltaan se oli ihan mautonta, mikä oli kyllä pettymys. Hyvin maustetun kasvistahnan parina se oli kuitenkin ihan kelvollista ja raasteena se toimi yhtä hyvin kuin normijuusto.

Normaalisti olisin laittanut näihin taikinahyrriin pestoa ja juustoraastetta, mutta nyt kun halusin kokeilla vegaania versiota, vaihdon myös peston: käytin sen tilalla Pirkan Välimeren tahnaa, jossa ei ole parmesania kuten pestossa.

Kasvishyrrät (V, L)

5 kpl torttutaikinalevyjä
1 purkki Pirkka Välimeren tahnaa
200 g Violife (vegaanista) juustoa

Sulata taikinalevyt ja raasta juusto valmiiksi. Kauli taikinalevyjä vähän ohuemmiksi. Voitele taikinalevyt kasvistahnalla ja ripottele päälle juustoraastetta. Kääri napakalle rullalle lyhyestä reunasta. Leikkaa n. 1 cm paksuisia viipaleita. (Yhdestä levystä tulee 5 viipaletta.) Nosta viipaleet pellille ja paina litteämmäksi. Taikinan "hännänpään" voi taittaa hyrrän alle, niin se ei lähde uunissa aukeamaan. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.

Huomasin vasta jälkikäteen, että Pirkan arabbiata pestossakaan ei ole eläinperäisiä aineita, eli siitä saa sitten tehtyä hot-versioita.

Täytin vielä muutaman ylijääneen taikinalevyn tuorejuustolla, tonnikalalla ja juustoraasteella. Ne voitelin myös kananmunalla, kun muuten ne jäisi paistossakin aika valjun värisiksi. Hyviä tuli molemmista!



2 kommenttia:

  1. Nam megahyviä, noita söisi koko perhe ja menisivät hetkessä. :) Kivaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maistuivat kyllä, kelpaa näitä tarjota nyt muillekin kun ensin harjoittelin :) Ihanaa viikonloppua sullekin! 😊

      Poista