lauantai 6. syyskuuta 2014

Liikunnalliset synttärit Spurtissa


Järvenpään Spurtti osoittautui erinomaiseksi paikaksi viettää 6-vuotis synttäreitä! Kun tuon ikäisi poikia on koossa 9 kappaletta, voi arvata millainen meteli ja meininki siitä syntyy. Meille kotiin en niin montaa lasta kerralla olisi varmaan edes kutsunut. Spurtissa oli kuitenkin mielin määrin tilaa juosta ja peuhata!


Alkuun pojat lämmittelivät leikkimällä hippaa ja polttopalloa. Kun vuorossa oli temppurata, kaikkien posket punoitti jo mukavasti. Pojilla vaikutti olevan tosi kivaa, kun temppuradalla pääsi tekemaan monenmoista; juoksemaan, hyppimään, kiipeilemään ja roikkumaan. Eli kaikkia lasten suosikki-juttuja! Katsellessa huomasi kuinka luonnollista liikkuminen lapsille onkaan: kaikki puhkuivat intoa, vaikka välillä vastaan tuli omille taidoille vaikeitakin juttuja. Kukaan ei kuitenkaan nolostellut tai hermostunut, vaan veti sitten hankalammat osuudet läpi omalla tyylillään.


Temppuradan jälkeen pojat oli niin kuumissaan ja hikisiä, että välillä oli pakko käydä keittiön puolella juomassa vettä. Ja sitten siirryttiinkin alakerran viidakkosaliin! Nimensä sali on selvästikin saanut koko seinän kokoisesta viidakkomaalauksesta apinoineen ja leijonineen. Melkoinen apinalauma siellä pääsikin valloilleen, kun lapsille näytettiin reitti mihin suuntaan salin voi kiertää. Korkean patjakasan päältä pääsi liaanin avulla hyppäämään ison patjan päälle ja sieltä kiertämällä pääsi kiipeilyseinälle, jota pitkin pääsi taas toiseen päähän ja aloittamaan liaaniloikan alusta. Vauhti oli sen verran kova, että patjoja käytettiin jo vähän pötköttelyynkin, kun hiukset ja paidat alkoi olla märkänä rankasta huvittelusta ;).



Ja kyllähän siellä aikuisetkin pikkuisen innostui kokeilemaan... :D



Kun tunti oli vietetty liikkuen ja leikkien, loppui ohjattu aika ja siirryttiin keittiöön juomaan ja herkuttelemaan. Tarjoiluille oli varattu aikaa puoli tuntia ja se riittikin ihan mainiosti. Vesi, mehu ja limu teki kauppansa janoisille pojille, mutta herkutkin maistui. Eemelin toivomuksesta tarjolla oli kinuskisia kuppikakkuja.

Kinuski-kuppikakut (14 kpl)

2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
150 g margariinia
3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
1 rkl kaakaojautetta
1 dl kinuskikastiketta

Kuorrutus:
100 g margariinia
1 tl tomusokeria
1/2 prk kondensoitua maitoa

Koristeeksi karkkeja tai nonparelleja

Vaahdota sokeri ja kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada joukkoon. Sulata margariini ja lisää se taikinaan. Sekoita huolellisesti. Kääntele lopuksi kinuskikastike taikinan sekaan. Annostele taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kuorrutus: Keitä kondensoitu maito kinuskiksi: keitä avaamatonta tölkkiä vedessä n. 2 tuntia. Tölkin pitää olla kokonaan veden alla. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää puolet kinuskitölkistä ja sekoita hyvin. Levitä kuppikakkujen päälle ja koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti