torstai 26. kesäkuuta 2014

Nyhtökanaa ja pitaleipiä


Hirmuisesti syyhytti päästä leivontahommiin kahden lomaviikon jälkeen. Makeaa ei saanut leipoa, kun piti karistaa niitä lomakiloja, joten piti valita suolaista ja yhdistää se sitten ruuan laittoon. Pitaleipiä en ollut tehnyt koskaan ennen, mutta teen varmasti jatkossa. Itse tehdyt voittaa mennen tullen kaupan valmiit pitat!

Pitaleivät (8kpl)

2,5 dl kädenlämpöistä vettä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
25 g hiivaa
5-6 dl vehnäjauhoja
3 rkl oliiviöljyä

Laita lämmin vesi kulhoon ja sekoita joukkoon suola ja sokeri. Murenna hiiva veteen. Lisää puolet jauhoista sekä oliiviöljy ja vatkaa 5 minuuttia. Lisää taikinaan loput jauhot ja vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikina pötköksi ja leikkaa 8:aan osaan. Pyörittele palloiksi ja kauli pallot kevyesti littanoiksi. Kohota leipiä leivinpaperoidulla uunipellillä puoli tuntia.

Paista 275 asteisessa uunissa 5-7 minuuttia. Halkaise lämpimänä ja täytä makusi mukaan esim. ylikypsällä kanalla, salaatilla, tomaatilla ja sipulirenkailla.


Nyhtökana ("pika"versio)


n. 500 g broilerin fileitä

3 rkl soijakastiketta
3 rkl siirappia
2 rkl tomaattipyreetä
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl currytahnaa
2 valkosipulinkynttä

Sekoita maustekastikkeen ainekset kulhossa. Pyöritä fileet maustekastikkeessa ja siirrä paistokasariin. Ruskista pinta. Käännä levy pienelle ja laita kansi päälle. Anna fileiden muhia pienellä lämmöllä kannen alla tunnin verran välillä käännellen. Lisää pannulle tarvittessa margariinia paiston aikana. Kokeile tunnin päästä haarukalla, että liha on murenevan kypsää. Nostaa fileet pannulta ja riivi ne pieniksi suikaleiksi. Kaada kulhoon ja kaada loput maustekastikkeet pääälle. Sekoita. Syö pitaleipien välissä.

Niin, tämä on siis pikainen versio. Oikeastihan nyhtökana pitäisi paistaa uunin lämmössä muutamia tunteja, mutta näin säätin aikaa ainakin tunnin. Kun vaan oli jo niin kova nälkä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti