torstai 2. toukokuuta 2013

Vappumunkkeja ja hyvää mieltä

Mun flunssailun takia munkkien paisto jäi tänä vuonna vappupäivään. Ja vielä pitkälle iltapäivään, kun aamupäivä vierähti makkaraa grillaillessa Eemelin kaverin syntymäpäivillä. Menoa ja melskettä riitti, kun lapset hihhuloi keskenään, mutta sehän kuuluu asiaan!

Vappumunkit


(20 kpl)

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 muna
1 dl sokeria
vajaa 1 tl suolaa
n. 500 g jauhoja
125 g margariinia

Kypsennykseen:
500 g munkinpaistorasvaa

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, suola ja osa jauhoista. Vatkaa taikina tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan. Lisää viimeisenä sulatettu margariini. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa. Pyöritä taikinasta 20 pyöreää pikkupullaa ja anna niiden kohota liinan alla.

Sulata ja kuumenna munkinpaistorasva kattilassa. Kokeile rasvan kuumuutta vaalealla leipäpalalla: jos leipä tulee kauniin ruskeaksi noin minuutissa, on rasva sopivan kuumaa. Kypsennä munkit öljyssä muutama kerrallaan ja nosta paperin päälle jäähtymään. Sokeroi munkit lämpiminä kierittelemällä ne ympäriinsä sokerissa.

Munkit oli niin nopeita ja helppoja tehdä, että jäin miettimään miksi ihmeessä teenkään niitä vain kerran vuodessa. No, nähtäväksi jää, tuleeko niitä jatkossakaan tehtyä muuten kuin vapuksi. Tuskin?

Munkkien kanssa maistui Lapsimessujen tuliaiset: messutarjouksena Forsmanin osastolta sai teetä kolme pussia 5,- eurolla. Olen nykyään täysin ihastunut jasmiiniteehen ja messuilta toin siitä vihreän version. Lisäksi ostin kolesterolia alentavaa Villi-Mansikkaa ja Royal Earl Greytä terästettynä ruiskukan ja ruusun terälehdillä.

Grillaamisen ja makeiden herkkujen lisäksi synttäreiden ohjelmassa oli lennokin rakennus- ja pituusheittokisa, aarteenetsintää ja tietenkin leikkimistä ja lahjojen avaamista. Mikäköhän kumma siinä onkaan, että muiden lelut on aina mielenkiintoisempia kuin omat?

Lennokkikisan alus nro 2 valmiina lähtöön
Meidän perhe VOITTAAAAAAA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti