maanantai 30. syyskuuta 2019

Banaani-suklaa keikauskakku


Jos keväällä testailin innokkaasti erilaisia sokerittomia ja mahdollisimman rasvattomia leivonnaisten reseptejä, nyt on ihan toinen ääni kellossa. Syksyn myötä lisääntyvällä pimeydellä on varmaan osuutta asiaan, että suklaa on alkanut houkuttaa ihan luvattoman paljon. Eikä vain suklaa, vaan oikeastaan kaikki, missä on sokeria ja voita! Varsinkin viikonlopun lähestyessä mielessä muhii toinen toistaan mehevämpiä herkkuja, joita tekisi mieli leipoa.

Mieleen on noussut sellaisiakin reseptejä, joita en ole tehnyt vuosiin. Yksi sellaisista on banaani-suklaa keikauskakku ja kun sen maku alkoi väristä muistojen sopukoissa, ajatusta oli enää mahdotonta vastustaa. Kakku on ihan järjettömän hyvää! Suklaista, pehmeää, tahmeaa, mehevää, tuoksuvaa... Ihan täydellinen suklaan, banaanin, suolapähkinöiden ja kinuskin liitto viikonlopun kahvihetkiin <3


Vuokaan:
50 g margariinia
3/4 dl sokeria
2 banaania
Puolikkaan sitruunan mehu

Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Sulata margariini kattilassa ja lisää sekaan sokeri, sekoita. Kaada seos vuoan pohjalle. Leikkaa banaanit puoliksi ja halkaise ne pituussuunnassa. Lado viipaleet vuokaan. Purista sitruunan mehu banaanien päälle.

Kakkupohja:

150 g margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl maitoa
1 3/4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g maitosuklaata

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Rouhi suklaa muruiksi ja lisää taikinaan. Kaada taikina varovasti vuokaan banaanien päälle. Paista 175 asteessa n. 45 minuuttia. Anna levätä vuoassa vähintään 5 minuuttia ennen kumoamista. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä tarjoilualustalle ja koristele kinuskikastikkeella ja suolapähkinöillä.

Sitten voitkin ihan vaan nautiskella!


8 kommenttia:

  1. Oijoi kun näyttää ja kuulostaa hyvältä, tuota on pakko joskus kokeilla:) Mukavaa lokakuuta♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on tosi hyvää, eli kannattaa kyllä kokeilla :) On vielä helppo tehdäkin. Mukavaa viikonloppua Päde!

      Poista
  2. Suorastaan nostalgiakakku :) Oon joskus lapsuudessani tainnut viimeksi maistaa mutta suklaa ja banaani on loistavat yhdessä!

    Mukavaa lokakuuta Hanna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä keikauskakussa on vähän retro-tunnelmaa :D Väittäisin kuitenkin, että tää on ihan toista maata, kuin ne vuosien takaiset ananaskakut, mitä mä oon silloin saanut :o

      Mukavaa lokakuun alkua myös sulle Maikku!

      Poista
  3. Kuullostaa ja näyttää niin herkulle! Tuollaista kakkua en olekkaan koskaan tehnyt saatikka maistanut. Namskis! :)

    Mukavia lokakuun päiviä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä tää on ihan superhyvää! Jos tykkäät leipomisesta, kokeile ihmeessä.

      Mukavaa viikonloppua Sari!

      Poista
  4. Nam mikä herkku ja erittäin hauskan näköinen. Kivaa viikonloppua Hanna. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä herkulla saa makeanhimon teilattua nopeasti! Kiitos Tiia ja kivaa viikonloppua myös sulle <3

      Poista