perjantai 26. tammikuuta 2018

Vihreää lasissa ja lautasellaKalenterin mukaan keväästä ei ole vielä tietoakaan, mutta lisääntyvän valon myötä mieli vaeltelee jo keväisissä asioissa. Tänään yllättäen huomasin, että töistä lähtiessä oli valoisaa! Kivaahan valo pimeän jakson jälkeen on, vaikka tykkäänkin ihan hirveästi myös siitä pimeydestä. Mun mielestä se on vähän sellainen etuoikeus täällä pohjoisella pallonpuoliskolla ja pieni ylpeyden aihe. Eipä vaan kuka tahansa tällä pallolla selviäisi kuukausia vaeltaen aamuin illoin työmatkaansa pilkkopimeässä nähden ainoan vilahduksen auringosta silloin tällöin ikkunan takaa. Mun mielestä se on upeaa, vaikka saatan kahelilta kuulostaakin :)

Olisko sitten tämän keväisen olotilan aiheuttamaa vai mitä, mutta sekä lautasella että lasissa on viime päivinä vihertänyt. Jääkaapissa majailee nytkin sekä lehtikaalia, että pinaatinlehtiä. Pikkuhiljaa molemmat on hiipineet mun lemppareiden joukkoon, vaikka vielä muutama vuosi sitten ei olisi tullut mieleenkään moisia vihreitä kummallisuuksia ostaa. No nyt ostan ja ehkä ensi kesänä saan aikaiseksi kasvattaa niitä itsekin. No, nähtäväksi jää, kun viime kesänä kasvimaalla oli jokseenkin hiljaista.

Lehtikaali maistuu parhaiten pannulla paistettuna ja suolalla ja mustapippurilla maustettuna. Herkullisen rapsakan salaattipohjan siitä saa aikaiseksi, mutta tykkään napsia suolaisia kaalilastuja myös sellaisenaan.

Tämän viikon uusi yllätys oli kuitenkin pinaatilla terästetty mehu! Kuulostaa ällön terveelliseltä, mutta onkin hyvää kuin mikä! Olen muutenkin tänä talvena kokeillut alkoholittomia moctaileja ja tykästynyt. Niitä kun voi hyvillä mielin juoda useamman peräkkäin ja vaikka kaikkea sekaisin :)

Vihreä pinaattipommi

2 dl kuuden hedelmän nektaria (Pirkka)
Kourallinen pinaatinlehtiä
1/2 sitruuna
Jääpaloja

Sekoita sauvasekoittimella nektari ja pinaatinlehdet mehuksi. Laita lasiin jääpaloja ja kaada mehu niiden päälle. Pese sitruuna ja leikkaa kuoresta suikaleita koristeiksi. Purista sitruunan mehu lasiin juoman sekaan.

Valmiina on drinkki vailla vertaa: jäätävän kylmä, sitruunaisen raikas ja lisäksi terveellinen. Kippis ja kivaa perjantai-iltaa!


2 kommenttia: