sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Lupaus?Meillä vuosi vaihtui uuteen hyvin perinteisissä merkeissä: pieniä herkkuja pöydässä, kuplivaa juomaa, iloista seuraa, raketteja. Mutta ei yhtään lupausta!


Tai no yksi sittenkin: lupasin itselleni ettei tarvi, jos ei halua. En halua laihtua, en halua olla ilman herkkuja, en polta enkä juuri juo. Enkä halua aloittaakaan. En pidä totaali-kuureista minkään suhteen, en ruuan, juoman tai minkään muunkaan. Uskon lujasti kohtuuteen: kun liikkuu sopivasti, voi herkutellakin sopivasti. Kun rasittaa itseään sopivasti, voi välillä velttoillakin hyvillä mielin. Kun käyttää alkoholia vain satunnaisesti, on turhaa itsensä kiusaamista olla kuukausi täyskiellossa. Mitä jos juuri sen tipattoman tammikuun aikana tekisikin mieli ottaa pakkaslenkin jälkeen kuuma minttukaakao, mutta sitten taas kahteen kuukauteen ei tee yhtään mieli mitään alkoholia. Onko silloin tarpeen kieltää itseltään se minttukaakao? Mun mielestä ei. Joillekin tipaton kuukausi sopii tai on jopa tarpeen, niin sallittakoon se heille.En juuri seuraa mediassa vellovia laihdutuskeskusteluja, mutta otsikoista voisi päätellä, että hyvinvoinnin ammattilaisetkin puhuvat nykyään enemmän elämäntapamuutoksen kuin laihdutus- ja muiden kuurien puolesta. Kuurin jälkeen kun ihmisellä on tapana palata vanhoihin totuttuihin tapoihin. Minä aion pysyä omissa hyviksi havaituissa tavoissani (ja muutamassa huonossa 😃). 

Tavoitteita toki pitää olla, jos niistä tulee itselle hyvä mieli ja ne parantavat elämän laatua. Mutta muuten: ei tarvi, jos ei halua! Ollaan siis kilttejä itsellemme. Ihanaa vuotta 2017 ihan jokaiselle!


4 kommenttia:

 1. Hienosti kirjoitit!
  Kohtuudella kaikkea.
  Minäkään en tee mitään lupauksia, koska en niitä varmaan pysty pitämään.
  Koitan kuitenkin nyt tammikuun olla sokerittomalla. Katsotaan miten käy, koska
  tykkään herkuista ja leipomisesta.
  Hyvää alkanutta uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sokeriton tekisi kyllä hyvää minullekin, mutta tarkoittaisi sitä, että joutuisin luopumaan yhdestä rakkaasta harrastuksesta: leipomisesta. Olen huomannut, että nykyään pidän leipomisesta enemmän kuin leivonnaisten syömisestä. Ehkäpä haastankin itseni kehittämään sokerittomia leivonnaisia!?
   Onnea matkaan sokerittoman tammikuun kanssa ja hyvää alkanutta vuotta myös sinulle Sari!

   Poista
 2. Lupaus asuu ihmisen omassa mielessä.
  Ja sen voi silloin pitää kun siltä tuntuu!
  Ja juoda minttukaakaonsa hyvillä mielin!

  Kaunista ja onnentäyteistä vuotta 2017 sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Nyt tuntui siltä, etten ole valmis lupauksiin. Tänä vuonna menen päivä kerrallaan ja teen sitä, mikä hyvältä tuntuu. Onnellisia hetkiä myös sinun vuoteesi Susanna!

   Poista