maanantai 21. marraskuuta 2016

DIY: siemenherkut linnuille


Meidän pienempi potilas on tänään jo pirteämpi ja alkoi valittaa, että kotona on tylsää. Olin jo aiemmin suunnitellut, että teen Eemelin kanssa itse linnunruoka-palleroita meidän pihapuuhun kunhan sopiva aika koittaa. Koska ne on helppoja ja nopeita tehdä, päätin, että se oikea aika koitti nyt. Linnun ruoan kanssa puuhatessa sai sopivasti ajan kulua toipilaspäivään.


Me käytettiin tällä kertaa piparimuotteja, mutta vielä helpompaa on käyttää vaikka jogurttipurkkeja ja valaa ripustusnarukin suoraan siemenpalloon. Silloin ei tarvi nyhertää narujen kanssa enää rasvan kovetuttua.

Linnunruoka pallerot 

siemeniä ja pähkinöitä
kookosrasvaa
rypsiöljyä
(piparimuotteja, muovipillejä ja narua)

Laita kookosrasva kattilaan sulamaan. Lisää sulaneen kookosrasvaa joukkoon suurin piirtein saman verran rypsiöljyä. (Pelkästä kookosrasvasta tulee pakkasessa kivikovaa.)

Rasvan sulaessa päällystä uunipelti tai tarjotin leivinpaperilla ja asettele piparimuotit paperille. Täytä muotit siemenseoksella ja tökkää pätkä pillistä kohtaan, johon haluat reijän ripustusnarulle. Kaada sulanutta rasvaa hitaasti siementen päälle, niin että rasva imeytyy siemeniin ja alkaa jähmettyä. Kannattaa siirtää pelti ulos jähmettymään ja lisätä rasvaa muotteihin kun se ei ole enää ihan juoksevaa.

Kun ruokapallerot ovat kunnolla jähmettyneet, nosta ne sisään. Kun pidät metallista muottia hetken kädessä lämpiämässä, palat irtoaa muoteista helposti. Irrota myös pillin pätkät ja pujota ripustusnarut reikiin. Ruokapallerot on valmiit ripustettavaksi puun oksille odottamaan lintuja!

Helppoa ja kivaa puuhaa lasten kanssa!
4 kommenttia:

 1. Nuo ovat ihania ja kivaa, kun lapsikin on mukana touhuissa. <3 Meillä vaan nuo kisut karkoittaa pihalta kaikki linnut, eli lintuja ei näy. Ihanaa viikkoa sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lintujen touhuja on kyllä kiva seurata. Käyvät melkoista kisaa oravien kanssa tuossa ruokapaikalla! Ihanaa viikkoa myös sinulle❤️

   Poista
 2. Tosi kivoja siemenherkkuja linnuille!
  Hauska idea!
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista