tiistai 23. elokuuta 2016

Marmeladi punaherukoista




Punaherukoita tuli taas tänä vuonna valtavasti! Heinäkuussa keittelin niistä mehua vadelmalla höystettynä. Osan pakastin kokonaisena ja muutaman kerran keittelin vispipuuroa, johon punaherukat sopii mun mielestä mainiosti. Vaikka vein niitä vähän työkavereille ja tarjosin naapureillekin, oli yksi pensas vielä melkein täynnä. Siispä marmeladia keittämään! Kerta oli ensimmäinen ja meni vähän kokeillen, mutta hyvää tuli. Keitin tosin vähän turhan pitkään ja sain aikaiseksi aika tömäkkää tavaraa, mutta nyt olen viisaampi!

Punaherukkamarmeladi

1 kg punaherukoita
4 dl vettä
1 kg hillosokeria

Survo marjat nuijalla kattilaan. Lisää vesi. Keitä n. 10 munuuttia ja siivilöi sen jälkeen marjat pois. Kaada mehu takaisin kattilaan ja lisää hillosokeri. Kuumenna hitaasti ja anna kiehua toiset 10 minuuttia. Kuori vaahto pois pinnalta ja säilö lasipurkkeihin.




2 kommenttia:

  1. Hyvältä kuulostaa. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli siitä aika hyvää ja mun mielestä tosi kauniin väristä. Tuossa kuvassa se näyttää purkissa tosi tummalta, mutta on kyllä kauniin kirkkaan punaista!

      Poista