Omena-mascarponepiiras
Pohja
150 g margariinia
1 1/4 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
Täyte
1 1/2 dl maitoa
1 ps vanhan ajan vaniljakastikeainesta
1 prk (250 g) mascarponejuustoa
400 g omenoita
1 1/2 rkl siirappia
Vaahdota voi ja sokeri, lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle.
Sekoita vaniljakastikejauhe vispilällä maitoon ja laitaa 10 minuutiksi jääkappiin tekeytymään. Lisää sekaan mascarponejuusto. Levitä täyte piirakkapohjalle. Asettele omenaviipaleet pinnalle.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 45 minuuttia tai kunnes taikina kypsää. Voit laittaa folion uuniin piirakan päälle siinä vaiheessa, kun se on saanut väriä pintaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti