lauantai 27. lokakuuta 2012

Mascarpone-omenapiirakka testissä

Espanjassa vietetyn viikon jälkeen en ole ihan varma kumpaa oli enemmän ikävä: omassa keittiössä kokkaamista vai treenaamista. Molempia puutoksia on tänään paikattu :). Ennen zumbaan lähtöä tein jälkiruuan valmiiksi odottamaan. Matkalukemisena mukana olleessa Me naisissa oli omena-mascarponepiiraan ohje ja kun jutussa kehuttiin se maasta taivaaseen, oli ohjetta pakko kokeilla heti. Oli se ihan hyvää, mutta mä tykkään omppupiirakassa enemmän pehmeästä mehevästä pohjasta. Tässä on rapsakampi muromainen pohja. Mutta vaniljainen-mascarpone täyte on kyllä herkkua...

Omena-mascarponepiiras


Pohja
150 g margariinia
1 1/4 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täyte
1 1/2 dl maitoa
1 ps vanhan ajan vaniljakastikeainesta
1 prk (250 g) mascarponejuustoa
400 g omenoita
1 1/2 rkl siirappia

Vaahdota voi ja sokeri, lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle.

Sekoita vaniljakastikejauhe vispilällä maitoon ja laitaa 10 minuutiksi jääkappiin tekeytymään. Lisää sekaan mascarponejuusto. Levitä täyte piirakkapohjalle. Asettele omenaviipaleet pinnalle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 45 minuuttia tai kunnes taikina kypsää. Voit laittaa folion uuniin piirakan päälle siinä vaiheessa, kun se on saanut väriä pintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti