sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Hullu paljon töitä tekee


Viisas pääsee vähemmällä. Niinhän sitä sanotaan. Nyt on pakko tunnustaa, etten taida lukeutua niiden viisaiden joukkoon. Kun vuosi sitten ostettiin nykyinen koti, yksi sen ihanimpia puolia oli valmis piha. Edelliset asukkaat olivat asuneet tässä 30 vuotta ja olivat tehneet pihasta helppohoitoisen: selkeät istutusalueet, rajatut kukkapenkit, ei leikattavia pensaita. Nurmikon leikkaus ja lannoitus piti riittää. Nautiskelin jo ajatuksesta, että omalla pihalla voi viettää kesää ihan vaan rentoutuen. Ja kuinkas kävikään?



Tänä keväänä on laitettu maahan perunaa, sipulia, punasipulia, ruohosipulia  (lisäksi siirretty muutama vanha ruohosipuli), hernettä, tilliä, persiljaa, kesäkurpitsaa, kurpitsaa, avomaankurkkua, porkkanaa, krassia, kehäkukkaa ja mansikkaa. Kadun varressa kasvoi aitana vanha kartanoruusu, joka rehotti vähän joka suuntaan. Se oli vuosien saatossa levinnyt niin valtavasti, että Mikalta meni 2 viikkoa aikaa kaivaa se ylös. Ja edelleen se yrittää puskea pintaan uusia alkuja. Nyt se on kuitenkin näkyviltä osin poissa ja tilalle on tänään istutettu 23 kpl smaragdituijia. Projekti on vielä sen verran kesken, että maata uuden aidan ympäriltä on siistittävä ja kylvettävä nurmikkoa. Ensin täytyy kuitenkin kerätä pois läjä kiviä, jotka kaivuu-urakan aikana nousi pintaan.



Ja ettei vaan tekemisen puutetta tulisi, on laudat uuteen terassiin tilattu. Siitä taas seuraa se, että terassin tieltä on siirrettävä pois 2 kukkapenkkiä. Nyt on vasta toukokuu, mutta tänään jo huomasin ajattelevani, että ehkä sitten ensi kesänä on aikaa levätä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti