Kesä oli niin kuuma, että meillä välteltiin hellan käyttöä ettei koti kuumenisi yhtään enempää. Ruuanlaitto keskittyikin grillaamiseen ja leipominen oli jokseenkin pannassa. Nyt kun syksy alkoi viiletä, alkoi jauhopeukaloakin syyhyttää. Kesän aikana olen näköjään kuitenkin vieroittunut pahimmasta sokeriaddiktiosta, kun en ensimmäisenä alkanutkaan leipoa kakkuja ja piirakoita vaan LEIPÄÄ!!!
Auringonkukka-kauraleipä
5 dl vettä1 ps kuivahiivaa
1 dl auringonkukansiemeniä
2 dl kaurahiutaleita
0,5 dl juoksevaa hunajaa
1,5 tl suolaa
9-10 dl hiivaleipävehnäjauhoja
50 g margariinia
Kuumenna vesi n. 42 asteiseksi. Lisää joukkoon siemenet, kaurahiutaleet, hunaja ja suola. Sekoita tasaiseksi. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää sulatettu rasva alustamisen loppuvaiheessa. Kohota lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
Jaa taikina kahteen osaan ja leivo palat leiviksi. Kohota leipiä liinan alla 20-30 minuuttia.
Paista 175 asteisen uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia.
Kani-herrallekin maistui yön yli kuivatettu leipä |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti