lauantai 19. lokakuuta 2019

Kokeile lokakuussa: linssikeitto




Lihaton lokakuu on hyvä muistutus kasvisten lisäämisessä ruokavalioon. Kokonaan lihaton en ole, en edes lokakuussa, mutta tämän kuukauden ajan haluaisin valita kasvisvaihtoehdon vielä vähän tavallistakin useammin. Suunnitelmissa oli kokeilla muutama uusi kasvisreseptikin tämän kuun aikana. Uudet kokeilut on jääneet vähiin, mutta ei ne vanhatkaan huonoja ole. Ja linssikeitto uudella tavalla on myöskin uuden kokeilua ja sitä paitsi niin hyvän makuinen, että peittosi vanhan reseptini saman tien.

Ihanan mausteinen ja sakea soppa sopii täydellisesti koleiden syyspäivien lämmikkeeksi. Kun keiton kylkeen vielä lisää viipaleen tuoretta leipää, ei voisi parempaa lounaskeittoa toivoakaan. Tämä keitto on niin nopea, helppo ja herkullinen, että suosittelen kokeilemaan, jos ei omaa luottoreseptiä linssikeittoon ole vielä löytynyt.



1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl ruokaöljyä
2 tl juustokuminaa
2 tl currya
2 tl inkivääriä
2 dl punaisia linssejä
2 dl ruokakermaa
1 tlk kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
2 dl vettä
2 rkl tomaattisosetta
1 tl suolaa
Ripaus mustapippuria
1 rkl sitruunamehua

Pilko sipulit ja valkosipuli pieniksi ja kuullota öljyssä kattilassa. Lisää sipulisilppuun kaikki mausteet ja hauduta hetki.

Huuhtele linssit kylmällä vedellä. Lisää linssit, ruokakerma ja tomaattitölkillinen kattilaan. Huuhtele tomaattitölkki vedellä ja kaada vesi kattilaan. Lisää tomaattisose ja mausta suolalla ja pippurilla.

Keitä reilu 15 minuuttia ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää valmiiseen keittoon loraus sitruunamehua ja sekoita.

Nauti tuoreen leivän kanssa <3

Ihanaa viikonloppua!
Täällä jatketaan vielä hetki syysloman tunnelmissa sateesta huolimatta <3

4 kommenttia:

  1. Kiitos herkullisesta ohjeesta Hanna, taidampa kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Mun mielestä tää oli tosi hyvää ja ihan varmasti tulee tehtyä toistekin samalla ohjeella.
      Kivaa iltaa ja onnea vielä kerran tuoreelle mummille <3

      Poista
  2. Linssikeitto on kyllä yksi lempparini ja tämä sinun omasi näyttää ja kuulostaa niiiiin hyvältä! Kaunis, syksyinen värikin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää siitä tosiaan tuli :) Väri on tomaatin ansiosta ehkä syvemmän oranssi kuin linssikeitossa muuten. Rentoa lauantai-iltaa!

      Poista