keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Piparikupit rahkatäytteellä



Tänä jouluna some tuntuu olevan pullollaan uusia ideoita, jotka kilpailevat sen kuumimman jouluhitin paikasta. Perinteiset piparkakut kuuluu mun jouluun ihan itsestäänselvyytenä ja niitä meillä leivotaan joulun alla moneen kertaan, kun tuppaavat aina loppumaan kesken. Tietäähän sen: teinipoikia, päättynyt koulupäivä, pipareita ja kylmää maitoa. Sillä yhtälöllä puoli kiloa pipareita tuhoutuu vartissa! Aiemmin se hirvitti, mutta nyt ajattelen lähinnä, että syötäväksihän ne on tehty ja pääsenpä sitten leipomaan lisää :)

Tänä vuonnakin pipareita on leivottu jo kahdesti. Tällä toisella kerralla piti sitten kokeilla jo muutakin kuin niitä tavallisia. Testiin pääsi mainetta niittäneet piparikupit ja nehän onkin ihan mainio idea! Minä täytin ne Arlan piparkakkurahkalla ja tarjosin jälkiruuaksi; toimii!



OHJE: Piparikuppien tekoon käytetään muffinivuokia. Valmiista piparitaikinasta otetaan muotilla pipareita ja asetellaan muffinivuoan päälle, siis ei siihen kuoppaan, vaan ulkopuolelle pohjan päälle. Sitten paistetaan 200 asteessa n. 10 minuuttia. Jäähtyneet piparikupit irrotellaan varovasti muoteistaan, täytetään  piparkakkurahkalla ja koristellaan.

Piparkakkurahka toimi täytteenä hyvin, mutta kupit voi täyttää maun mukaan millä tahansa, vaikka juustolla ja hedelmäpaloilla. Tai laittaa niihin karkkeja ja kääriä pieniksi lahjoiksi :)

10 kommenttia:

  1. Onpa kivoja ja varmasti hyviä!
    Kyllä noita reseptejä tulee joka joulu lisää.
    Leppoisaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin oli kiva idea, jota voi helposti soveltaa omien mieltymysten mukaan. Mukavaa iltaa!

      Poista
  2. Kuulostaa mainiolta lahjaidealta tuo karkilla täyttäminen! Mietin, että kinka nopeasti piparikuppi kostuu rahkasta, eli varmasti tehtävä vähän ennen tarjoilua ? Täytyis kokeilla, koska uskon että varmasti hyviä!
    Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, piparit kostuu rahkasta aika nopeasti, eli rahka kannattaa lisätä vasta just ennen tarjoilua. Söin kyllä yhden, joka oli ollut tunnin verran rahkoineen odottamassa: pipari oli jo ihan pehmeä, mutta hyvää se oli silti :)

      Poista
  3. Olen ihastellut tätä ideaa ja ajatellut, että pitäisi kokeilla. Ihanan näköisiä herkkuja <3

    VastaaPoista
  4. Minulla löytyisi kaapista Ikean piparitaikinaa...mutta voi olla, että piparikuppikokeilut jäävät ensi vuoden alkuun tai jopa uudelle vuodelle. Mutta hyvin herkullisen kuuloista...pakko kyllä kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan :) Ehtiihän niitä vielä joulun jälkeenkin tehdä!

      Poista
  5. Hyvät hyssykät nyt on ihanat piparkakut ja en tiennyt tuollaista rahkaa edes olevan, kiitos vinkistä <3

    Kivaa iltaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D rahka oli niin hyvää, että ihan mukavasti meni paljaaltaankin se mitä kupeista jäi yli! Ja aika söpöjä nuo piparikupitkin on :)

      Kiitos, kivaa iltaa sinnekin <3

      Poista