perjantai 4. elokuuta 2017

Retki Riihimäelle




Jos liikkuu Riihimäen suunnalla ja kaipaa kahvitaukoa, suosittelen poikkeamaan Pompotissa. Punaisessa talossa aseman liepeillä sijaitseva pikkuinen kahvila on kerrassaan suloinen! Tarjolla on vaihtuva valikoima kotitekoisia leivonnaisia, jäätelöä ja pirtelöä. Meidän vierailun aikaan tiskistä löytyi suussa sulavaa mustikkajuustokakkua ja Eemeli valitsi annoksen vadelmajäätelöä. Herkkujen lisäksi hintaan sisältyi aurinkoista palvelua ja pöytään asti tarjoiltu santsikuppi kaffetta. Eniten mä kyllä rakastuin niihin kahvilan pöytiin! Voi sitä syvän sinistä kulahtaneisuutta! Just the way I like it 💙  Kivan pikku kahvilan lisäksi Pompotissa on sisustus- ja lahjatavarakauppa, joten kahvittelun lisäksi voi samalla käynnillä hypistellä  ja hankkia monenlaisia kauniita esineitä kotiin tai lahjaksi.




Riihimäen lasimuseota ja metsästysmuseota ympäröivässä puistossa oli tarkoitus käydä metsästämässä muutama Pokémon, mutta sielläpä odottikin yllätys. Paikallisen kansalaisopiston oppilaiden patsaita oli aseteltu näytille ja hienoja olivatkin! Meillä vierähti puistossa pitkä tovi patsaita ja kukkia ihaillen. Tavoitteeksi otettiin, että seuraavalla kerralla varataan enemmän aikaa, että ehditään käymään myös lasimuseossa. Häpeäksi täytyy tunnustaa, että olen käynyt siellä vain ala-asteen luokkaretkellä, vaikka jopa hetken aikaa asustin Riihimäellä. No, parikymppisenä intressit oli vähän muualla kuin museoissa, joten annettakoon anteeksi ;)

Joskus tutuista paikoista voi löytää yllättäviä asioita, kun poikkeaa eri reitille kuin yleensä. Riihimäki yllätti tällä kertaa iloisesti!



16 kommenttia:

  1. Täytyypä pistää mieleen. Kivoja nuo patsaat.
    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin ihastuin noihin patsaisiin. Sekä sievän pikku kahvilaan💙

      Poista
  2. Kiitos matkailuvinkeistä. Upeat herkkuannokset ja hauskat patsaat. - Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molemmat oli herkullisia ja vielä viihtyisässä ympäristössä! Mukavaa sunnuntaita sinulle!

      Poista
  3. Minäkin iskin heti silmäni tuohon pöytään! Ja lautaseen...ja juustokakkuun siinä... :) Minä olen käynyt Riihimäellä vain pari kertaa. Viimeksi kävin haahuilemassa jossain siellä Lasimuseon kupeessa hyttikortteleissa (vai muistankohan nyt alueen nimen oikein...), mielenkiintoinen alue.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noiden sinisten sävyjen yhdistelmä oli kyllä kaunis! Kyllä se alue on nimeltään hyttikortteli. Ja lasimuseo puistoineen on ihan siinä vieressä :)

      Poista
  4. Yleensä ajan vain huristen ohi....
    Hauskaa taidetta, tulee väkisin hymy huulille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riihimäki ei taida paljon turisteja houkutella :D Ainakin nämä muutama poikkeamisen arvoinen paikka siis löytyy. Tuo mäyrä on musta tosi liikkis, ottaisin sen mielelläni vaikka omalle pihalle hymyilyttämään :)

      Poista
  5. Kivan retken olette tehnyt ❤️Kahvilan herkut näyttää suussa sulavilta 💕Hauskaa lauantaita 💗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli tosi kiva retkipäivä, vaikkei edes ollut mitään erityistä määränpäätä. Kahvilan herkut oli kyllä ihan ❤️ Kivaa sunnuntai-iltaa!

      Poista
  6. Onpas hauskat patsaat!
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin! Minusta nuo eläinhahmot oli tosi veikeitä :)

      Poista
  7. Oi mikä ihana herkku heti alkuun, alkoi herkkuhammasta heti kolottamaan. ;D Kivalta kuulostaa teidän retki.

    VastaaPoista
  8. Täytyypä muistaa tuo kahvila, kun seuraavan kerran poiketaan Riihimäellä. Ihania herkkuja söitte!
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käykää ihmeessä Pompotissa, jos niillä kulmilla liikutte! Kahvila on pieni, mutta ihanan kotoisa ja herkut tosiaan on suussasulavia❤️ Mukavaa sunnuntai-iltaa!

      Poista