perjantai 23. kesäkuuta 2017

Itse tehtyä jäätelöä


Jäätelö kuuluu kesään, vaikka taivaalta tulvisi rakeita tai mitä tahansa. Lehdissä vilisevät jäätelöohjeet on houkutelleet jo pidemmän aikaa ja nyt lomaillessa ehdin vihdoin tarttua toimeen. Tein kermaista vaniljajäätelöä omenahillo- ja kinuskiraidoilla. Viime kesän omenapaljouden jäljiltä hilloja on edelleen jäljellä vaikka kuinka paljon. Jäätelömassaan käytin turkkilaista jogurttia, kun en halunnut jäätelöstä liian imelää. Omenahillon ja kinuskin yhdistelmä teki lopputuloksesta kuitenkin tosi makean. Omaan makuuni niin makean, että pieni annos kerrallaan riittää hyvin.



Kotitekoista jäätelöä auringonpaisteessa nautiskellessa ihastelin, miten kauniin kermansävyinen juhannusruusu onkaan! Ja täydessä kukassa juuri juhannuksena! Harmi vaan, että juhannusruusun kukinta menee ohi niin nopeasti. Nyt täytyy ottaa ilo irti näistä päivistä, kun koko kotipiha tuoksuu ruusulle.



Omena-kinuski kotijäätelö

2 dl kuohukermaa 
2 dl turkkilaista jogurttia
1 purkki kondensoitua maitoa
Omenahilloa
Kinuskikastiketta

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon jogurtti ja kondensoitu maito. Kaada massaa leipävuokaan kerroksittain vuorotellen hillon ja kinuskikastikkeen kanssa. Peitä vuoka kelmulla ja laita pakastimeen yön yli (tai vähintään 4 tuntia), jotta ehtii jähmettyä kunnolla.

Itse tehty jäätelö on rakenteeltaan kovaa suoraan pakastimesta otettuna, joten sen kannattaa antaa pieni hetki pehmitä huoneen lämmössä.


Ja koska ihana juhannusruusu ansaitsee kaiken huomion sen lyhyen hetken kukkiessaan, osallistun näillä kuvilla myös kukkailotteluun Mansikkatilan mailla. Siis jos vaan kohtaan vielä tietokoneen, että pääsen linkkaamaan :)

Ruusuntuoksuista juhannusta itse kullekin!


6 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä. On pitänyt itsekin tehdä, mutta nytkin jäi ainekset kauppaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla👌 Vaikka halvemmalla pääsee hakemalla herkut kaupasta 😊

      Poista
  2. Oih..itse tehty jäätelö on parasta. Meillä on jäätelökone ja näin kesäisin aika paljon käytössäkin ja kaiken maailman makuja kokeiltu.
    Ihanaa Juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää tuli ja nyt täytyy kokeilla uusia makuyhdistelmiä 😋 Mukavaa juhannuspäivän iltaa sinulle!

      Poista