sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Palmusunnuntai; raikas lime pie

 


Tänään se iski: kevät! Pientä pyristelyä on ollut jo pitkään, mutta tänään kevät tuntui ensimmäistä kertaa todelliselta. Auringon paistetta, päiväkahvit pihalla, mullasta päättäväisenä puskevat raparperin alut ja iloisina kiertelevät pienet noidat. Ja taustalla taukoamaton lintujen sirkutus!



Tuntui oikeastaan vähän haikealta, kun aavistelen, ettei meillä enää montaa kertaa virpomisoksia askarrella. Pojat taitaa lopettaa nuo noitahommat vähän pienempänä kuin tytöt? Kummipoika oli meillä viikonlopun hoidossa ja pojat askarteli oksia keskenään. Ensimmäisen kerran vuosikausiin minä olin siinä hommassa tarpeeton. (Ehkä se haikeus johtuikin siitä?)

Pääsiäinen tuntuu olevan jo ihan nurkalla, tunkee kotiin melkein väkisin. Muuten meillä ei paljon pääsiäiskoristeita esiin laitella, mutta keväisiä kukkia on siellä täällä: narsisseja, helmililjoja ja pajunkissoja. Ja tietysti tuo meidän oma pääsiäispupu Romeo :)


Kahvillakin herkuteltiin keväisen raikkaalla lime piellä eli limepiiraalla. Ainakin itse yhdistän kepeän värin ja kirpsakan limen maun vahvasti kevääseen. Ihanaa, täällä se nyt on: kevät!


Lime pie

Pohja:
200 g Digestive keksejä
75 g margariinia

Täyte:
4 keltuaista
1 prk kondensoitua maitoa
3 limeä

Sulata margariini ja murenna sillä välin keksit hienoksi. Sekoita keskenään ja painele irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 175 asteessa n. 8 minuuttia.

Valmista sillä välin täyte. Sekoita keltuaisten rakenne rikki ja vatkaa joukkoon kondensoitu maito. Purista ilmeistä mehu ja raasta kuori. Lisää mehu ja raaste täytteeseen ja vatkaa tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja paista n. 15 minuuttia.

Jäähdytä ja siirrä sitten jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai vaikka yön yli. Koristele kermavaahdolla ja limeviipaleilla.

Lime pie on raikasta, mutta tosi makeaa. Jo pieni palaa riittää tyydyttämään makean nälän!

Näillä keväisillä kuvilla olen mukana myös kukkailottelussa Mansikkatilan mailla :)





10 kommenttia:

  1. Meilläkin pojat lopetelleet virpomisen jo ihan alaluokilla, viimeistään tokalla. Niisk.Ihana tuo teidän pääsiäispupu ♥ Ja limepie....mä vannon taas etten syö yhtään herkkuja ennen pääsiäistä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, Eemeli on tokalla ja vielä oli innokas, mutta 3. luokkalaiselle pikkuserkulle pukeutuminen oli jo liian noloa 😊 Toimi sitten noidan oppipoikana ja aseenkantajana, kun ne palkat kuitenkin houkutti😉 Meidän pääsiäispupu on kanssa ihan innoissaan kevään tulosta. Kävi jo vähän ulkonakin tänään.

      Poista
  2. Todellakin tänään tuntui ekakerran oikeasti keväältä <3 Itse leivoin persikka-rahkapiirakan.
    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vaan Satu! Ja kyllä tietyt leivonnaiset nostattaa mukavasti kevättunnelmaa: rahkakin kuuluu ehdottomasti pääsiäiseen. Mukavaa viikkoa myös sinulle!

      Poista
  3. Ihanat narsissit ja helmililjat!<3 Tuo teidän Romea on aika suloinen pääsiispupu.:) Miten musta tuntuu, että KAIKILLA on tuollainen suloinen pitkäkorva, niin kuin Sadulla tuossa yllä.<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih! Olen huomannut saman, että pupuja näyttää olevan yhdessä jos toisessakin kodissa. Ja onhan se ihanan seurallinen lemmikki, eikä vaadi ulkoilutusta samalla tavalla kuin koira.

      Poista
  4. Kevät on tullut! Varmasti hyvää tuo limepiiras.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää se on mutta aika yltiö-makeaa. Toisaalta hyvä niin, eipähän tule syötyä liikaa kerralla 😊

      Poista
  5. Ihanalta näyttää limepiiras!
    Ja söpö Romeo pupu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molemmat on ihania❤️ Tuo meidän karvavauva varsinkin 😊

      Poista