lauantai 13. elokuuta 2016

Syksyn satoa; tomaattikeitto






Tomaattikeitto on yksi mun loppukesän suosikkiruokia. Elokuussa tomaatit on meheviä, maukkaita ja edullisia. Kilon tomaatteja voi saada eurolla ja paljon muuta ei sitten tarvitakaan. Muita aineita sovellan aina sen mukaan, mitä kaapista löytyy; ruokakermaa, tuorejuustoa, kasvisliemikuutioita, tomaattipyreetä tai valmista pastakastiketta tulee lisättyä vaihtelevasti makua antamaan. Nyt vielä tuntui ihan luksukselta, kun sipulitkin sai omasta pihasta. Tämä on eka kerta, kun kasvatin sipuleita, enkä meinaa aina edes muistaa, että nyt niitä ei tarvi kaupasta.

Tomaattikeitto 

1 kg tomaatteja
2 pikku sipulia
2 valkosipulin kynttä
Reilu loraus oliiviöljyä
1 dl vettä
1 dl Pirkan pastakastiketta
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl suolaa
Mustapippuria
100 g valkosipuli tuorejuustoa

Lorauta kattilan pohjalle reilusti oliiviöljyä ja kuullota siinä hetki sipulisilppua. Lisää myös hienonnettu valkosipuli. Pilko tomaatit kuutioiksi, poista niistä kannat ja lisää kattilaan sipuleiden kanssa. Lisää vesi, pastakastike, tomaattipyree ja mausteet ja keitä reilu 5 minuuttia. Siirrä kattila sivuun liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella. Siirrä takaisin liedelle ja lisää tuorejuusto. Kiehauta ja sekoita niin, että juusto sulaa sekaan. Valmis!

Annoksen pinnalle voi laittaa esim. pieniä mozzarellapaloja, krutonkikuutioita tai siemeniä. Maistuu ihanalta tuoreen leivän kanssa!



4 kommenttia: