keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Lanttulaatikko, joulun lemppari!

Perinteisistä jouluruuista mun ehdoton suosikki on lanttulaatikko! Se on niin hyvää, että voin syödä sitä monta päivää peräkkäin ja yhdistellä vaikka mihin muihin ruokiin. Niin, perheen paheksuvista katseista huolimatta lanttulaatikkoa voi kyllä syödä vaikka pastan kanssa... Jo monena jouluna olen päättänyt, että jatkossa syön sitä muulloinkin kuin jouluisin, mutta se on kyllä ollut päätös, joka ei koskaan ole pitänyt. Tosin voi olla, ettei se enää niin hyvää olisikaan, jos sitä olisi tarjolla muulloinkin kuin jouluisin.

Jos on kiire ja hoppu tai haluaa muuten vain tehdä asiat nopeammin ja vaivattomammin, kannattaa käyttää kaupoista löytyvää valmista lanttusosetta. Seos on vartissa valmis uuniin laitettavaksi ja sitten voikin istua tyytyväisenä glögimukin kanssa ja haistella uunista tulvivaa ihanaa tuoksua!

Lanttulaatikko

(6 annosta; 1 kpl 0,85 l foliovuoka)

500 g lanttusosetta
1 dl ruokakermaa
0,5 dl korppujauhoja
1 kananmuna
0,5 dl siirappia
1/4 tl suolaa
maustepippuria
inkivääriä
neilikkaa

Sekoita lanttusoseen joukkoon korppujauhot ja kerma. Lisää kananmuna ja siirappi. Lisää ripaus mausteita. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja kuvioi pinta lusikalla. Laita pinnalle muutama voinokare.

Paista 175 asteessa n. 1 tunti.

Lanttulaatikon voi hyvin tehdä valmiiksi jo ajoissa ennen joulua ja pakastaa odottamaan aatto-iltaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti