lauantai 17. lokakuuta 2015

Do it like Mamma Italia



Lauantai-iltana teki mieli jotain suolaista, mutta siltikään ei tehnyt mieli oikein mitään. Ratkaisin ongelman kun päätin tehdä selvää viikon aikana jääkaappiin kertyneistä jämistä. Sieltä löytyi avattu tonnikalapurkki, puoli pussia kinkkukuutioita, purkin pohjalla vähän pastakastiketta,
puoli pussia juustoraastetta, oliiveja ja mozzarellapallo, jonka päiväys oli menossa umpeen.

Otin valmiiksi halkaistun ruisreikäleivän alapuolen ja voitelin sen pastakastikkeella. Levittelin ainekset leivälle ja peitin koko komeuden mozzarellaviipaleilla ja juustoraasteella. Paistoin viritystä uunissa 175 asteessa sen verran, että juusto suli. Oli ihan sairaan hyvää! Eikös ne Italian mammat oo toimineet ihan samoin; käyttäneet vaan pohjana vehnätaikinaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti