perjantai 3. huhtikuuta 2015

Pitkän päivän matka iltaan





Tykkään pitkistä päivistä ilman aikatauluja, jolloin päivän ainoa varsinainen ohjelma on kokkailu. Tänään oli juuri sellainen päivä! Tein jälkiruuan valmiiksi jo aamupäivällä: kinderpiirakkaa (taas!). Eilen kävin kaupassa niin kiireellä, etten ajatellut jälkiruokaa ollenkaan. Aamulla kun mietin vaihtoehtoja, ei oikein mihinkään löytynyt kaapista kaikkia tarvittavia aineksia. Kinderpiirakkaan ainekset löytyi ja se syntyi tällä kertaa jo rutiinilla: helppoa ja hyvää!

Muut ruuat oli sovittu siskon kanssa jo etukäteen ja ruokaa laitettiin yhdessä. Pöytään saatiin uunipaahdettua tomaatti-parsasalaattia, rosmariini-persikkabroileria  riisin kanssa ja nyhtöleipää. Voi nam, kun oli hyvää! Hassua sinänsä, että melkein kaikki ohjeet oli bongattu viimeisimmästä Pirkka-lehdestä. Kyllä nyt on #kotikeittiössä reseptejä testattu! :D

Rosmariini-persikkabroileri


1 kg broilerin fileepihvejä
n. 1 tl suolaa
mustapippuria
2 rkl öljyä

1 tlk persikanpuolikkaita sokeriliemessä
1/2 dl Dijon-sinappia
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl valkoviinietikkaa
1/2 tl suolaa
mustapippuria
tuoretta rosmariinia
1 dl kivettömiä kalamataoliiveja

Nosta broilerit huoneen lämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa fileet puoliksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista broileripalojen pinta. Lado broilerit uunivuokaan.

Valuta persikat ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää joukkoon Dijon-sinappi, valkosipuli, valkoviinietikka ja mausteet. Kaada persikkaseos broilereiden päälle vuokaan ja ripottele pinnalle rosmariinin lehtiä.

Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia, kunnes broilerit ovat kypsiä. Lisää pinnalle oliivit ja koristele rosmariinin lehdillä. Tarjoa riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti