sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Sidontahommia

Eilen sidoin possun. En muista koskaan ennen sitoneeni mitään lihaa, mutta hyvinhän se sujui! Ja ihan hyvääkin siitä tuli, vaikka oli kyllä liian kauan uunissa. Kävi meinaan niin, että kun olin pistämässä possurullaa uuniin ja siihen olisi pitänyt tuikata paistomittari, tajusin mittarin hajonneen jouluna kinkun paiston yhteydessä. Heitin sen silloin pois, etten vaan enää vahingossa käytä sitä, enkä tietenkään ole muistanut ostaa uutta. Possusta tuli siis vähän kuivakkaa, mutta onneksi muu ruoka oli niin hyvää, että pelasti tilanteen.


Ja varmaan ulkoilun jälkeinen nälkäkin sai antamaan ruualle osan anteeksi. Oltiin ennen ruokaa kahden perheen voimin Paavonpolulla pulkkamäessä. Alunperin tarkoitus oli lähteä sinne jo valoisalla, mutta aina kaikki ei mene suunnitelmien mukaan. Tällä kertaa se olikin tosi hyvä niin: oli paljon kivempaa olla nuotion ääressä, kun ympärillä oli jo ihan pimeää. Me kannettiin kotoa nuotiopuut ja sytykkeet, mutta perille päästyämme nuotio loimottikin jo valmiina, eli sytyttelemään ei jouduttu. Paavonpolulla pimeys ei häiritse mäenlaskuakaan, kun pulkkamäki on valaistu. Sitä paitsi pimeän turvin siellä kehtasi juoda ihan vähän olutta... Mikä on siis tosi tuhmaa, mutta maistui mäenlaskun jälkeen hikisenä sairaan hyvältä! Oli aika hauska fiilis kökkiä siinä tulen loimussa pussikaljalla ystäväpariskunnan kanssa, kun pojat vielä jatkoi mäenlaskua. Voi ei! Kuulostaa ihan kamalalta! Kyllä me ollaan kuitenkin ihan kunnon vanhempia kaikki!!! :DTäytetty porsaan filee

n. 1 kg porsaan fileetä
100 g yrtti tuorejuustoa
1 dl aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja
Suolaa
Pippuria
Puuvillanarua

Leikkaa porsaan file sivuilta auki niin, että siitä tulee ohut levy. Ripottele pinnalle molemmin puolin suolaa ja pippuria. Levitä pintaan tuorejuusto ja tomaatit. Kääri tiukaksi rullaksi ja sido rulla narulla. Ruskista pinta pannulla ja kääri rulla folioon. Paista 175 asteisessa uunissa, kunnes paistomittari näyttää 70 astetta. Anna olla vielä hetki foliossa ennen viipalointia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti