maanantai 30. kesäkuuta 2014

Pssssst! Ootteko maistaneet Jekku-jäätelöä?

Siihen ei kyllä tarvi edes ohjetta: kippoon laitetaan pallo vaniljajäätelöä ja päälle lorautetaan Jägermeisteriä. Hitsin hyvää: maistuu vähän tervajäätelölle! ...Jota mä en kylläkään ole maistanut...

sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Kesäpäivä Kellokoskella

Siinä se on, ihan vieressä. Ollut jo monta vuotta. Silti en ollut käynyt siellä vielä koskaan: Kellokoskella. Paikan nimi on tuttu jo lapsuudesta, mutta ainoastaan kuuluisan sairaalansa vuoksi. Mitään muuta en paikasta tiennyt, enkä paljon enempää tiedä nytkään, mutta paikan kauneus sai kyllä ihastumaan. Sattumalta luin vielä tänään lehdestä, että ennen vanhaan mielisairaalat rakennettiin mahdollisimman kauniille paikoille, koska luonnolla on niin terapeuttinen vaikutus. No jees, pätee ainakin Kellokoskeen!

Niin no, tiesinhän mä entuudestaan Kellokosken prinsessan ja Kinuskilla-kahvilan. Kahvila meidän varsinainen päämäärä oli, mutta kun käytiin ennen kahvittelua etsimässä muutama geokätkö, tuli muitakin paikkoja nähtyä. Tuntui vähän kuin olisi kulkenut elokuvan lavasteissa, kun käveltiin sairaala-alueella ja sitten kun löytyi se Männistön lava. Hassua, kun luulee menevänsä paikkaan, jota ei ole koskaan nähnyt ja sitten näkymät onkin tuttuja elokuvista :).

Sairaala

Prinsessan muistomerkki

Kosken kohinaa alhaalta...

...ja ylhäältä käsin

Kesäinen Keravanjoki

On se vaan kaunis!

Kinuskilla oli maineensa veroinen

Väsähtänyt retkeilijä

Romuromantiikkaa

Kesän ensimmäiset!

Kotiin tuomisina Kinuskillan mallaslimppu

Munakoisoa tonnikalatäytteellä

Alicantessa tuli syötyä tapaksia oikein urakalla. Tonnikalatäytteisillä munakoisoilla on varmaan joku oikea nimikin, mutta en huomannut painaa sitä mieleeni. Ne oli kuitenkin niin älyttömän hyviä, että päätin jo ensi haukkauksella, että yritän tehdä niitä kotonakin. Ja jo ensi yritys meni sen verran nappiin, että uskallan uskallan suositella muillekin!

Tonnikalatäytteiset munakoisot

1 munakoiso
1 prk tonnikalaa öljyssä
75 g ranskankermaa
1 kananmuna
suolaa
pippurisekoitusta
1 pussi juustoraastetta

Leikkaa munakoisosta n. 1 cm:n viipaleita. Levitä viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle ja sivele pinta oliiviöljyllä. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja paista munakoisoja n. 10 minuuttia. Sekoita sillä aikaa täyte.Valuta tonnikaloista enimmät öljyt pois ja kaada pieneen kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, kananmuna ja mausteet. Ota munakoisot uunista ja levitä täyte niiden päälle. Levitä vielä juustoraaste pinnalle ja paista kunnes pinta saa hieman väriä.

torstai 26. kesäkuuta 2014

Nyhtökanaa ja pitaleipiä


Hirmuisesti syyhytti päästä leivontahommiin kahden lomaviikon jälkeen. Makeaa ei saanut leipoa, kun piti karistaa niitä lomakiloja, joten piti valita suolaista ja yhdistää se sitten ruuan laittoon. Pitaleipiä en ollut tehnyt koskaan ennen, mutta teen varmasti jatkossa. Itse tehdyt voittaa mennen tullen kaupan valmiit pitat!

Pitaleivät (8kpl)

2,5 dl kädenlämpöistä vettä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
25 g hiivaa
5-6 dl vehnäjauhoja
3 rkl oliiviöljyä

Laita lämmin vesi kulhoon ja sekoita joukkoon suola ja sokeri. Murenna hiiva veteen. Lisää puolet jauhoista sekä oliiviöljy ja vatkaa 5 minuuttia. Lisää taikinaan loput jauhot ja vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikina pötköksi ja leikkaa 8:aan osaan. Pyörittele palloiksi ja kauli pallot kevyesti littanoiksi. Kohota leipiä leivinpaperoidulla uunipellillä puoli tuntia.

Paista 275 asteisessa uunissa 5-7 minuuttia. Halkaise lämpimänä ja täytä makusi mukaan esim. ylikypsällä kanalla, salaatilla, tomaatilla ja sipulirenkailla.


Nyhtökana ("pika"versio)


n. 500 g broilerin fileitä

3 rkl soijakastiketta
3 rkl siirappia
2 rkl tomaattipyreetä
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl currytahnaa
2 valkosipulinkynttä

Sekoita maustekastikkeen ainekset kulhossa. Pyöritä fileet maustekastikkeessa ja siirrä paistokasariin. Ruskista pinta. Käännä levy pienelle ja laita kansi päälle. Anna fileiden muhia pienellä lämmöllä kannen alla tunnin verran välillä käännellen. Lisää pannulle tarvittessa margariinia paiston aikana. Kokeile tunnin päästä haarukalla, että liha on murenevan kypsää. Nostaa fileet pannulta ja riivi ne pieniksi suikaleiksi. Kaada kulhoon ja kaada loput maustekastikkeet pääälle. Sekoita. Syö pitaleipien välissä.

Niin, tämä on siis pikainen versio. Oikeastihan nyhtökana pitäisi paistaa uunin lämmössä muutamia tunteja, mutta näin säätin aikaa ainakin tunnin. Kun vaan oli jo niin kova nälkä!

keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Ollaanko vähän hyviä, häh?! :D

Musta on superkivaa, että mun 5-vuotias pikkusälli keksii itse ehdottaa, että voitaisko lähteä etsimään joku geokätkö. Ja voitiinhan me! Hyvän tuurin (taidon!!!) ansiosta ensimmäinen kätkö löydettiin niin nopeasti, että Eemeli pyysi että voitais etsiä vielä toinenkin. Saman kuntoradan varrella oli vielä toinen kätkö, mutta sen haeskelussa menikin sitten vähän pidempään, kun se oli niiiiin hyvin piilotettu. Oikean juurakon ympärillä me pyörittiin pariinkin otteeseen, mutta piti ymmärtää työntää käsi sinne sisään ja siirtää karahka sivuun. Mutta me niin löydettiin sekin! Jes! Me ollaan Eemelin kanssa huippu-löytäjiä!!!

Löytyisikö täältä jotain?
Kukkulan kuningas!
Nyt tärppäs!
Pari viikkoa lomailua Espanjan auringon alla on takana ja niinhän siinä sitten kävi, että kotiin palasin mukanani flunssa ja 1,5 kg ylimääräistä vyötäröllä. Yleensä mä en käytä vaakaa, kun vaatteista kyllä huomaa, jos jostain alkaa puristaa taikka sitten alkaa housut tippua jalasta. Nyt kun piti koleaan kotiin palattua vetää farkut jalkaan parin viikon tauon jälkeen, teki vyötäröllä sen verran tiukkaa, että piti puntarilla tarkistaa, paljonko pitäisi sulattaa ennen töihin menoa. 1,5 kg katoaa helposti, mutta typerä nuha ja yskä esti sunnuntain zumbaan menon. Hermot meinasi mennä, kun olin odottanut sitä niin paljon kolmen kerran jäätyä matkailun takia väliin. Tiistaina pidättelin yskää niin, että meinasin tukehtua ja kävin piilossa niistämässä, ettei mies huomaa, että mä olen vieläkin kipeä. Ja kyllä: lähdin illalla zumbaan ja sen jälkeen istuin vielä puoli tuntia infrapunasaunassa. Tiedän, tiedän! Ei ollenkaan viisasta lähteä puolikuntoisena liikkumaan, mutta kun en vaan enää pystynyt pysymään poissa. Mutta hengissä ollaan ja melkein terveenä. Zumba, infrapunasauna ja kolme päivää ilman jälkiruokaa on myös saanut painon putoamaan 1 kg, eli enää 500 g lomakiloja jäljellä...

Taivahalla syttyi juuri halo kirkas, halo suuri...
Tarkoitus oli päästä jumppaan tänäänkin, mutta Blueskadulla ja vieraiden kanssa grillaillessa vierähti koko päivä, niin jäi sitten treenit väliin. Paikoillaan ei kuitenkaan ole pysytty: käveltyä tuli sekä Blueskadulla, että metsässä geokätkön jäljillä.

torstai 5. kesäkuuta 2014

Loma-haikailua


Kohta se alkaa: kauan kaivattu LOMA!!! Pakko oli vähän kurkistaa matkakuvia viime kerrasta:

Benidormin retken maisemia

Benidormin rantaviivaa

Iltakävely Torreviejan suolajärvelle

Jalkahoito suolajärven rantavedessä
Lähirannan ruuhka-aika


Elämä on laiffii!

Kattoterden hulppeita näkymiä

Hengähdystauko Benidormin rantakadulla

Iltapalalla ;)

Hyvä ruoka, parempi mieli!

Uaaaaah! Miten täältä pääsee pois?!?

Maisemia aamulenkin varrelta
 Ja kohta nähdään taas!

Pikkuiset jädepallot lasissa ui

Lääh. On vähän väsy olo. Kuumuus ja lähestyvä loma alkaa verottaa jaksamista aika raskaasti. Töitä on edessä vielä huominen päivä ja sit vois hengähtää... Kysyin kyllä pomolta tänään, että saisinko sittenkin tulla jo kolmen viikon päästä takaisin töihin, jos kova ikävä tulee. Ja sain luvan :).

Energiaa loppupäivää varten yritin saada kofeiinista ja sokerista. Auttoi!

Jäätelökahvi


Keitä kahvia ja kaada lasiin. Lisää maitoa makusi mukaan. Lompsauta pinnalle jäätelöpallo. Rentoudu ja nauti!